Aslan kendini ateşe attı

Galatasaray, Neptunas'a da kaybetti ve Avrupa Ligi'nde Top 16 şansını çok zora soktu. Cimbom'un artık haftaya İstanbul'da Olympiakos'u devirmesi, Neptunas'ın da Valencia'ya yenilmesi gerekiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2014 Güncelleme 11 Aralık 2014, 00:23
Aslan kendini ateşe attı

İÇİNDEKİLER

CİMBOM yine kayıplarda... THY Avrupa Ligi'nde Galatasaray Liv Hospital, kritik maçta Litvanya deplasmanında Neptunas'a 82-72 yenilerek Top 16 şansını çok zora soktu. Bu skorla 9. maçında 4. galibiyetini elde eden Neptunas, son haftaya avantajlı girdi. Sarı-Kırmızılılar ise 6. yenilgisini alırken 3 galibiyette kaldı. Galatasaray son hafta Yunan temsilcisi Olympiakos'la İstanbul'da karşılaşacak. Galatasaray, Top 16'ya kalabilmek için bu maçta galip gelip Neptunas'ın Valencia deplasmanında kaybetmesini bekleyecek. Karşılıklı basketlerle geçen ilk çeyrek, Neptunas'ın 22-18'lik üstünlüğüyle tamamlandı. Hücumda top kayıpları yaşayan Galatasaray Liv Hospital'ın hatalarını değerlendiren Litvanya ekibi, soyunma odasına 40-37 önde gitti.

ÇOK BASİT TOP KAYIPLARI
Boyalı alandan sayılar üreterek üstünlüğü elinde tutan Neptunas, 26. dakikayı 52-47 üstün geçti. Ev sahibi ekip son çeyreğe de 63-60 üstün girdi. Neptunas, 34. dakikada farkı 7'ye yükseltti: 72-65. Hücum ribauntlarından elde ettiği sayılarla farkı açmaya devam eden Litvanya ekibi, son 2 dakikaya girilirken farkı çift hanelere taşıdı: 80-69.

SON ÇEYREKTE YIKILDIK
Son bölümde rahat oyununu sürdüren Neptunas sahadan 82-72 galip ayrıldı. Karşılaşmanın en skorer ismi Galatasaray Liv Hospital adına 24 sayı kaydeden Zoran Erceg oldu. Takımın en büyümk hücum silahı olan Carlos Arroyo sadece 5 sayı üretebildi. Neptunas'ta ise Gailius attığı 23 sayıyla galibiyette çok önemli rol oynadı.