Yardım edin durum vahim

Borç 1 milyar 478 milyon liraya dayandı. Sponsorluk ve stat gelirlerimiz temlik altında. Çatı için 19.5 milyon tazminat ödeyeceğiz. Amatör şubelerde de sıkıntı büyük. Böyle giderse sadece futbol kulübü olarak kalırız. Galatasaray'a yardımcı olmanız gerekiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Aralık 2014 Güncelleme 07 Aralık 2014, 01:58
Yardım edin durum vahim

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Olağanüstü Mali Genel Kurulu dün TT Arena'da yapıldı... Başkan Duygun Yarsuvat tarihe geçecek bir konuşma yaptı ve kulübün mali tablosunu tüm gerçekleriyle gözler önüne serdi. İşte Yarvusat'ın o sözleri: "Kulübün 376 milyon dolar net borç alacak farkı vardır. Türk Lirası'na vuracak olursak yaklaşık 653 milyon alacak, yaklaşık 1 milyar 478 milyon borç gözükmektedir. Galatasaray Kulübü, mali açıdan niçin böyle bir duruma getirilmiştir? Bunun cevabını tek başına ben veremem. Bunun cevabını 2000 yılından günümüze kadar çalışan bütün yöneticilerin vermesi gerekir. Bu yolculuk AIG hisselerinin gelmesi ve halka açılması şeklinde başlamıştır, günümüze kadar da yüklene yüklene gelmiştir."

"BAŞKANIM BERI VERECEĞİM"

Sportif AŞ'ye Arena'nın tüm koltukları devredilmiştir. Bugün derneğin hiçbir geliri yoktur. 206 milyon dolar konsolide kredi alındığı görülüyor. Nike ile sponsorluk sözleşmesinin gelirleri 2020-2021'e kadar, TFF'den gelecek gelirler 2017- 2018 yılına kadar temlik edilmiştir. Arena'nın gelirleri 2019-2020 yılına kadar temlik edilmiştir."

ÇATI PARASINA TAHTA MASA ALINMIŞ!

Arena'nın çatısının kapanması aşağı yukarı 10 milyon avroluk bir iştir. Buna karşılık ne yapılmıştır biliyor musunuz, içeride suntadan tahta masalar yapılmıştır. Spor Genel Müdürlüğü, Galatasaray Kulübü'ne karşı 24 Aralık 2013 tarihinde bu miktarları talep eden bir dava açmıştır. Bu protokolde bir cezai şartname vardır. Talep edilen yaklaşık 19 milyon 500 bin Türk Lirası'dır."

DAMARLARIMIZDAKİ SARI-KIRMIZI KANDA MEVCUT!

Galatasaray'ın size ihtiyacı var. Yardımcı olmanız gerekiyor. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nde seslendiği gibi ben de sizlere sesleniyorum, gelin bu kulübe destek verin. Amatör şubelerde sıkıntı çözülmezse sadece futbol kulübü kalırız. Sponsorluk olur, hisse alımı olur. Elinizden gelen katkıyı sağlayın. Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki sarı- kırmızı kanda mevcuttur."