Rakamların efendisi!

Beşiktaş Avrupa Ligi'nde %85'lik isabetli pas oranı ile üçüncü %, 57'lik topla oynama oranı ile 4., %28'lik isabetli ortalama oranı ile 5. sırada yer aldı. Göhkan 4 kezle en çok asist yapan isim

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Kasım 2014 Güncelleme 29 Kasım 2014, 01:06
Rakamların efendisi!

İÇİNDEKİLER

Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmayı garantilerken, başarılı performansını istatistiklere de yansıttı. siyah beyazlı ekip, 32 takımın yer aldığı grup mücadelelerinde yüzde 85'lik isabetli pas oranıyla 3. sırada yer aldı. Kartal, pas istatistiğinde sadece Almanya temsilcisi M'Gladbach (%88) ve Danimarke ekibi Kopenhag'ın (%86) gerisinde kaldı.

ADIM ADIM ZİRVEYE
5 karşılaşmada yüzde 57'lik topla oynama oranı yakalayan Beşiktaş, bu yönüyle 28 takımı arkasında bırakarak, 4. sıraya kuruldu. Beşiktaş, M'Gladbach'a (% 62), Tottenham'a (%61) ve İtalyan takımı Fiorentina'ya (%61) geçildi.

HERYERDE KARTAL
Kartal, ortalardaki isabet yüzdesinde ise 5. oldu. Bu istatistikte yüzde 28'lik isabet oranı yakalayan siyah-beyazlılar, sadece İspanyol temsilcisi Sevilla (%33), Rus ekibi Dinamo Moskova (%31), İngiliz takımı Everton (%30) ve İtalyan devi Inter'in (%30) ardında yer aldı.

GÖKHAN TÖRE ZİRVEDE!
Beşiktaş , takım istatistiklerinin yanı sıra, bireysel istatistiklerde de dikkate değer başarı elde etti. Gece kulübünde kurşunlanma ve milli takımda silah çekme olayı çok tartışılan Gökhan Töre, yaşananlara performansıyla cevap verdi. Grup maçlarında 4 asist yapan Töre, liderlik koltuğuna oturdu. 16 maça 13 gol sığdıran Demba Ba, bunların 8'ini Avrupa'da kaydetti. 5 golü olan Demba ba, Salzburg'dan 6 gollü Douglas'ın ardından 2. sırada.