Beşiktaş istediğini aldı!

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Beşiktaş, deplasmanda Yunan temsilcisi Asteras Tripolis ile karşı karşıya geldi. Tripolis kentindeki Theodoros Kolokotronis Stadı'ndaki karşılaşmadan 2-2'lik beraberlikle ayrılan Beşiktaş Avrupa Ligi'nde bir üst tura yükselen taraf oldu.

Giriş Tarihi 27 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 28 Kasım 2014, 01:53
Beşiktaş istediğini aldı!

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi C Grubu beşinci maçında Asteras Tripolis ile karşılaştı. Theodoros Kolokotronis Stadı'nda oynanan mücadeleden 2-2 beraberlikle ayrılan siyah-beyazlılar gruptan çıkmayı garantiledi. Demba Ba ve Gökhan Töre'nin golleriyle 2-0 öne geçen Beşiktaş, Atiba Hutchinson'ın kırmızı kartıyla 1 kişi eksik kaldığı karşılaşmada skor avantajını koruyamadı ve grup liderliği için avantaj kaybetti.

Grubun diğer maçında Partizan'ı 1-0 yenen Tottenham Beşiktaş'ın 2 puan önünde liderliğe yükseldi. Siyah-beyazlılar grubun son maçında Tottenham ile İstanbul'da liderlik maçına çıkacak.

Gruptan çıkmak için bir puan alması yeterli olan Beşiktaş, karşılaşmaya kontrollü başladı. İlk 10 dakikada pas yapmakta zorlanan Beşiktaş, 15. dakikada Gökhan Töre'nin asistiyle Demba Ba'nın şık vuruşundan golü buldu. Golden sonra oyun kontrolünü eline alan siyah-beyazlılar, Demba Ba ile bir de önemli pozisyonu değerlendiremedi. Beşiktaş, soyunma odasına tek golle üstün gitti.

Avrupa'da yoluna devam edebilmek için şansını son maça taşımak isteyen Asteras, ilk 10 dakika rakip sahada baskılı başladı ve 5. dakikada bir topu direkten döndü. Demba Ba'nın golünden sonra sahada istediğini yapamayan Yunan temsilcisi, orta saha üstünlüğünü tamamen rakibine kaptırdı ve ilk yarıyı 1-0 yenik kapattı.

Beşiktaş, 61. Dakikada Gökhan Töre'nin penaltıdan attığı golle farkı 2'ye çıkarttı. Olcay Şahan'ın düşürülmesiyle kazanılan penaltıda topun başına geçen yıldız oyuncu bu sezon Avrupa Ligi'ndeki ilk golüne imza attı.

Yunan ekibinde Jeronimo Barrales, 72. Dakikada farkı 1'e indiren golü attı. Orta saha yayının önünden ortalanan topta Khalifa Sankare'nin altıpas içine doğru indirdiği topu tek vuruşla tamamlayan Arjantinli oyuncu takımını umutlandıran golü attı.

Beşiktaş golün şokunu üzerinden atamamışken Atiba Hutchinson'un kırmızı kartıyla sarsıldı. Siyahbeyazlılar 73. dakikasında 10 kişi kaldı. Golden sonra Atiba Hutchinson hakeme itirazları sonucu ikinci sarıda kırmız kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.