Merkez hata kurulu

MHK Başkanı Zekeriya Alp, Fener'in Bursa 'da iki pozisyonunu n ofsayt diye kesildiğini, Yekta'nın pozisyonun da penal tı olduğunu söyledi. Fener 'Şimdi ne olacak' diye sordu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Kasım 2014 Güncelleme 26 Kasım 2014, 01:17
Merkez hata kurulu

İÇİNDEKİLER

MHK tarafından yapılması planlanan basın toplantılarının ilki dün İstanbul'da düzenlendi.Toplantıya, MHK Başkanı Zekeriya Alp ve TFF Hakem İşleri Müdürü Burçin Keskin katıldı. Ligin geride kalan 10 haftasının hakem değerlendirmesini yapan Alp, "Geçtiğimiz senelerde 7. ve 8. haftalarda hakemlerimizde bir düşüş söz konusu oluyordu. Bu sene bu haftalar sonunda bir sıkıntı yaşamadık" dedi. MHK Başkanı, Galatasaray- Trabzonspor maçında Yekta'nın el pozisyonu ile ilgili olarak, "Bu haftanın en kritik maçında olan bir hataydı. Hatayı biz de kabul ediyoruz. Orta hakem pozisyonu göremiyor. Yardımcı hakemin görevi de sadece ofsayf pozisyonlarını takip etmek değildir. Herkes hatanın cezasını çekecek" dedi.

VOLKAN İÇİN KARAR YETKİSİ TFF'DE
MHK Başkanı Alp, Bursa-Fenerbahçe maçında taraftarların Volkan Demirel'e yönelik yaptığı 'vatan haini' tezahüratları ile ilgili sorulan 'Hakemleri koruyacak bir karar alındı. Futbolcuları koruyacak bir karar alınacak mı' şeklindeki soruya, "Ben buna cevap veremeyeceğim. Bu temsilcilerin görevi" dedi. MHK, Başkanı, bu durumun sorumlusunun TFF olduğunu ve Federasyonun bu konuda bir yaptırım sahibi olduğunu belirtti.

TFF VE MHK'NIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
FENER'in Bursa deplasmanında Emenike ve Sow'un pozisyonlarının ofsayt olmadığını kabul eden Alp'e karşılık Fenerbahçe bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Fenerbahçe'nin 3 puanına mal olan bu hakem hatalarıyla ilgili olarak TFF ve MHK'nın alacağı pozisyonun takipçisi olacağız. Bunu kamuoyunu sunarız" dedi. Yayıncı kuruluş Emenike'nin pozisyonunun 16, Sow'un ise 11 santimetre ofsayt olmadığını açıkladı.

Sahaya tercüman koyacak halimiz yok
Hakemlere yönelik yabancı dildeki küfürler üzerine konuşan Zekeriya Alp, "Birkaç kez farklı bir dilde küfür edildiğini gördüm. Bunda yapacağımız bir şey yok. Sahaya tercüman koyacak halde değiliz. Ama Hakemlerimize devamlı küfür ediliyor" dedi.

EDiLEN KÜFÜRLERi BiR DUYSANIZ!
MHK Başkanı Alp hakeme yönelik fiili ve sözlü bir saldırı durumunda maçı iptal etme yetkisinin verildiğinin ve bu konudaki görüşlerinin sorulması üzerine, "Koridorlarla ilgili TFF doğru bir karar vermiştir. FIFA'nın talimatlarında buna benzer kararlar var. Koridorlarda hakemlere sarf edilen sözlerin kayıtları var elimde. Okumaya terbiyem elvermiyor" cevabını verdi.

5 KRİTİK HATA
1) G .Saray- Trabzon maçındaki ilk golden önce yaşanan ve verilmeyen penaltı pozisyonu.
2) G.Birliği-Karabük maçındaki penaltı pozisyonu.
3) Beşiktaş- Kasımpaşa maçında yan hakemin kaçırdığı iki ofsayt pozisyonu.
4) Eskişehir-Erciyes maçında, Eskişehir'in ilk golünün 9 santimetre ofsayt olması.
5) Bursa-Fenerbahçe maçında yan hakemin ofsayt olmayan iki pozisyonda hatalı karar vermesi.