En baba golcü Demba Ba!

Demba Ba bu sezon lig ve Avrupa'da takımına 12 gol kazandırdı. Yıldız futbolcu Türkiye'deki resmi maçlarda ise en çok gol atanlar arasında birinciı rsada.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Kasım 2014 Güncelleme 25 Kasım 2014, 01:02
En baba golcü Demba Ba!

İÇİNDEKİLER

Kasımpaşa maçında attığı iki golle takımına zaferi getiren Demba Ba, Türkiye'nin bu sezon en golcü futbolcusu oldu. Sezon başında Chelsea'den transfer edilen Senegalli yıldız, Beşiktaş'a Süper Lig ve Avrupa kupalarında toplam 12 gol kazandırdı ve Türkiye'de bu sezon resmi maçlarda en çok gol atan oyuncular içinde ilk sıraya yükseldi. PTT 1. Lig takımlarından Bucaspor'un formasını giyen ve bu ligde gol krallığı yarışında ilk sırada bulunan İskender Alın ise, resmi maçlarda attığı 11 golle, Demba Ba'yı izledi. Süper Lig'in gol krallığı yarışında ilk sırada bulunan Akhisar Belediyespor'un Yunan oyuncusu Gekas ise resmi maçlardaki 10 golüyle, genel sıralamada üçüncü oldu

SENEGALLİ MAÇ BAŞINA 0,8 GOL ORTALAMASINA ULAŞTI
BEŞİKTAŞ'ın Senegalli yıldızı, 12 golün 5'ini Süper Lig'de, 7'sini ise Avrupa kupalarında attı. Golcü futbolcu, 12 golünü 7 maça sığdırdı. Son 3 resmi maçta da gol atmayı başaran Demba Ba, bir maçta üç, üç maçta ikişer, üç maçta da birer gol kaydetti. Senegalli futbolcu, 12 golün 3'ünü ise penaltılardan takımına kazandırdı. Bu sezon toplam 15 karşılaşmada forma giyen Senegalli futbolcu, maç başına 0,8 gol ortalaması yakaladı.