TFF'den kesin çözüm sıkıysa bas!

TFF'den yapılan açıklamaya göre, hakemler geniş yetkilerle donatıldı. Soyunma odası koridoru ve hakem odası önündeki saldırıların bedeli artık çok ağır olacak. Ayrıca sözlü ve fiili saldırıda bulunanlar 1 yıl men cezası alacak. Bu karar sonrası gözler' Ben her yeri basarım' diyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a çevrildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Kasım 2014 Güncelleme 21 Kasım 2014, 01:09
TFF’den kesin çözüm sıkıysa bas!

İÇİNDEKİLER

Futbol Federasyonu'dan Yıldırım talimat!.. Son günlerde gündeme oturan 'Hakem odası basma' polemiği sonrasında TFF'den şok bir hamle geldi. Resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, artık hakemlere geniş yetkiler tanındığı, soyunma odası önü veya koridorlarda yapılacak sözlü ve fiili eylemler sonrasında maçların tatil edilebileceği kamuoyuna duyuruldu. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, geçtiğimiz hafta Saraçoğlu'nda oynanan Rizespor maçının devre arasında soyunma odası koridoruna inip hakemlere tepki göstermiş, ardından yaptığı açıklamada "Fenerbahçe'nin hakkı yenirse her yeri basarım" demişti. Yıldırım bu eylemi nedeniyle Kulüpler Birliği tarafından kınanmıştı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören de hakem odası basma eylemiyle ilgili sert açıklamalarda bu- lunmuştu. Federasyonun son hamle- si sonrası tüm gözler Aziz Yıldırım'a yöneldi. İşte dün yapılan o flaş açıklama:

"VERDİĞİMİZ CEZALAR ŞİDDETİ ÖNLEYEMEDİ"
"Üzülerek söylemeliyiz ki, hakemlerimize yönelik hakaret, tehdit, fiziki ve sözlü taciz, darp ve benzeri kabul edilemez eylemler her hafta artarak devam etmektedir. Ne yazık ki bu tür olayları gerçekleştirenlere verdiğimiz cezalar, hakemlere yönelik şiddet eylemlerinin önünü kesmeye yetmemektedir. Bu durum Federasyon yönetimi olarak bizleri yeni önlemler almaya yöneltmiştir."

DİSİPLİN VE MÜSABAKA TALİMATINDA DEĞİŞİKLİK
"Bu nedenle Futbol Disiplin Talimatı ve Müsabaka Talimatı'nda yapılan değişikliklerle maç boyunca saha içinde veya dışında, hakem soyunma odası koridorun- da, hakem odası önü ve içerisinde hakemlere yönelik her türlü sözlü veya fiili eylemlerde bulunulması halinde hakeme maçı tatil etme yetkisi de dahil geniş yetkiler verilmiştir. Eylemleri yapan yöneticilere en az 1 yıl men cezası verilmesi karara bağlanmıştır."

YENİ TALİMAT NE DEĞİŞİKLİKLER GETİRECEK?
- Hakemlere yönelik sözlü ve fiili eylemlerde maç tatil edilebilecek.
- Hakemlere yönelik eylemlerde bulunan yöneticilere 1 yıl men cezası verilecek.
- MHK Başkanı Zekeriya Alp salı günleri basın toplantısı düzenleyerek soruları yanıtlayacak.
- Gerek görülmesi halinde bu toplantılara hakemler de katılacak.
-
Artık hakemler konusunda çok daha şeffaf bir yönetim anlayışı izlenecek.

CÜNEYT ÇAKIR DA YILDIRIM'IN HEDEFİNDEYDİ
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısına Cüneyt Çakır'ı da hedef almış ve "Bana göre CüneytÇ akır iyi hakem falan değil" ifadesini kullanmıştı.