Aziz Yıldırım'a büyük şok!

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve 17 Süper Lig kulübünden Aziz Yıldırım'a kınama...

Giriş Tarihi 13 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 13 Kasım 2014, 22:29
Aziz Yıldırım’a büyük şok!

İÇİNDEKİLER

Kulüpler Birliği Vakfı, Göksel Gümüşdağ'ın başkanlığında bu sezon ikinci kez toplandı. Haliç Kongre Merkezi'nde yaklaşık 3 saat süren toplantıya, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat ve başkan yardımcısı Abdürrahim Albayrak, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Süper Lig kulüplerinin yetkilileri katıldı. Kasımpaşa, Torku Konyaspor ve Trabzonspor dışında diğer kulüpler toplantıya başkanlık düzeyinde katılım gösterdi. Toplantıda, Spor Toto Süper Lig takımlarından sadece Fenerbahçe Kulübü'nün temsilcisi yer almadı.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Türk futbolunun problemlerinin çok olduğunu ifade ederek, "Öncelikle bu toplantıda herkes çok açık, net konuştu. Hatalar mutlaka olacaktır. Biz de düzeltmek için elimizden geleni yapacağız. Mühim olan herkesin iyi niyetli olması. Futbolun bugününü değil, ilerisini tartışmak zorundayız. Herkes şapkasını önüne koyup, iğneyi kendine batırıp art niyet aramadan çözümler üretmek zorundayız. Türk futbolu maalesef istenen seviyede değil. Türk bayrağının ve federasyonunun olduğu yerde kimse bir yerleri basamaz. Basmak ayrı bir tabirdir, gelip konuşmak başka. Her yönetici haklı olursa aşağıya inebilir. İnmemesi lazım ama inene bile 'bastı' denilen bir ülkede bu işleri çözemeyiz. 'Basarız' diyen herkesi kınıyoruz. Burası Türkiye, dağ başı değil. Federasyon hakemi orada Türk bayrağı taşır, kimse basamaz. Kişiler değil, kulüpler kalıcı. Camialar kalıcı olduğu sürece bizim yaptığımız hatalardan kulüpler yara alıyor" diye konuştu.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Gümüşdağ ise, toplantıda Süper Lig'deki hakem hataları ve Passolig uygulamasının konuşulduğunu vurgulayarak, "İki konuyu da Türk futbolunun geleceği adına önemsiyoruz. Bazı aksiyonlar üzerinde mutabık kaldık ve ümit ediyoruz ki hata paylarında hızlı bir iyileşme sürecini birlikte tasarlayacağız. Diğer konuda ise, Passolig genel müdürü bildiğiniz üzere geçen toplantımızda da vardı. Şunu kabul ediyoruz ki sistem hızla rayına oturuyor ama artık sıfır hata payına ihtiyacımız var. Passolig'den beklentilerimizi bugün çok net anlattık" dedi.

Fenerbahçe dışında toplanan 17 kulüp olarak, hakem odasını basan zihniyeti kınadıklarını ifade eden Gümüşdağ, "Hakem odası basma tehdidini, toplantıya katılan 17 kulübün başkanı ve TFF Başkanı Demirören'le kınıyoruz. Bunu belirtmek istedim. Kulüpler Birliği Vakfı, 17 Süper Lig kulübüyle, bu görüşleri tartıştı. Bu kınama kararını da aldık" şeklinde konuştu.

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yarın Kulüpler Birliği Vakfı ve TFF üyelerini kabul edeceği ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'la da bir görüşme yapılacağı açıklandı.