Kriz Arena'daki çaycıyı vurdu!

Oynamayan futbolculara bile milyon eurolar ödeyen G.Saray, kemer sıkma politikasına gitti. İlk iş olarak Arena'da çalışan 7 çaycıyı işten attı. Maaşı 891 lira olan çaycıların işten çıkarılması yürekleri dağladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Kasım 2014 Güncelleme 12 Kasım 2014, 01:51
Kriz Arena’daki çaycıyı vurdu!

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'ın eski Başkanı Ünal Aysal'ın bıraktığı maddi enkazı kaldırmak yeni başkan Duygun Yarsuvat'a düştü... Ancak yeni başkan da kemer sıkma politikasına Arena'nın asgari ücretli çaycılarından başladı... 41 tane lisanslı futbolcusu bulunan ve bunların çoğuna oynatmadan para ödeyen Galatasaray'da maddi sıkıntılar su yüzüne çıktı. Yeni yönetim de kemer sıkma politikası çervesinde Arena'daki 7 çaycının işine son verdi. Maaşları 800 ile 1000 TL arasında olan çaycıların işine son verilmesi başta sarıkırmızılı çalışanlar arasında korku salarken taraftarlar da bu olaya büyük tepki gösterdi... Özellikle 891 TL'lik asgari ücretle çalışan 2 çocuk annesinin işten çıkarılması Arena'daki çalışanların moralini bozdu, hepsi gözyaşlarına boğuldu. İşten çıkarılanlar arasında bir babaoğulun da olduğu bunlardan birinin çay ocağında diğerinin ise muhaberatta görev yaptığı bildirildi. Çaycıların, "Bu kış gününde işsiz ne yaparız" diye dert yandığı öğrenildi.

KULÜPTEN TOPLAM 180 PERSONEL ÇIKARILACAK
Çaycıların çıkarılmasından sonra personele "Artık bundan sonra çay servisi yok. Çay-kahve makineleri koyulacak. Bu makineler gelene kadar herkes çayını kendisi demlesin" denildi. İşten çarılmaların 180 kişiyi bulacağı öğrenildi. Şu ana kadar seyahat, konaklama bilgi işlem müdürlüğü, muhaberet, ulaştırma ve çay ocağından toplam 75 kişinin çıkaraldığı öğrenildi.

OPERASYONUN ARKASINDA EBRU KÖKSAL&İKİZ VAR
Galatasaray'da işten çıkarılma operasyonun arkasında daha önce Sportif A.Ş'de yöneticilik yapan ve şuan yönetim kurulu üyesi olan Ebru Köksal ve Mete İkiz'in olduğu ortaya çıktı. Haberin sosyal medyada yer alması asgari ücretli çaycıların işten çıralması Sarı-Kırmızılı taraftarların yüreklerini dağladı. Galatasaray yönetimine büyük tepki yağdı. Sosyal medyadaki taraftarlar, çaycıların tekrar göreve dönmesini istiyor

BÜLENT HOCA DA iŞTEN ÇIKARILDI
Ünal Aysal döneminden kalan kulüp profesyonellerine yönelik operasyonun son kurbanı Bülent Ünder oldu. Personel sayısının azaltılmasına yönelik alınan yönetim kurulu kararına göre 65 yaş üstü personelle de yollar ayrıldı.

PRANDELLİ KALDI ÇAYCILAR GİTTİ
Galatasaray'daki asgari ücretle çalışan çaycıların işten çıkarılması sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Bu olay sadece Galatasaray taraftarları değil rakip taraftarların da yüreğini sızlattı

- Baştan şunu söyleyim.
Koyu bir Fener taraftarıyım ama bu olay beni bile üzdü. Kış günü olacak iş değil.
-
Galatasaray'da gidecek o kadar çok kişi var ki... ne istediniz o gariban çaycılardan.
- Bunun tasarrufla hiçbir alakası yok. Asgari ücretli çaycıylar sizi düzlüğe mi çıkaracak.
-
Prandelli ve onca futbolcu dururken kemer sıkmaya çaycılardan başlayan Sarı-Kırmızılı yönetime tebrikler!!!
- Hadi işin vicdanını geçtim. Gerekirse gariban çaycıyı da çıkar. Ama gerçekten bu minik tasarrufun sizi kurtaracağına inanıyor musun ey yönetim kurulu!..
-
Ne istediniz 800 lira maaşlı gariban çaycıdan!..

SNEiJDER'iN MAÇ BAŞI ÜCRETi ÇAYCININ 70 AYLIK MAAŞI!
Fedaya yanaşmayan Hollandalı yıldızın 25 bin Euro olan maç başı primi asgari ücretli çaycının 70 aylık maaşına denk geliyor.
Galatasaray yönetimi mali krizi bertaraf etmek için Sarı-Kırmızılı futbolcuların da maaşlarında indirim yapmalarını istedi. Ama hiçbir futbolcu buna yanaşmadı. Sarı-kırmızılı takımda yıllık alacağı yüksek olan futbolculara yapılan indirim teklifine ilk olarak kaptanlar Selçuk ve Burak yanaşmadı. Yabancı futbolcular ise yönetimin bu isteğine oralı bile olmadı.

FEDA İSTEMEDİLER!
Yeni yönetim, Ünal Aysal'dan sözleşme uzatma sözü alan Sneijder'in 1.5 yıl kalan mukavelesini uzatmak istemiyor. Sneijder'in 1 maçlık primi 25 bin Euro yaklaşık 70 bin TL, tassarruf yapmak için işten çıkarılan asgari ücretli bir çaycının 70 aylık maaşına denk geliyor. Sneijder'in yılda kazandığı 15 milyon TL'nin ise bir asgari ücretli çaycının kaç aylık maaşına denk geldiğini varın siz hesaplayın.