Kucağında bomba buldu

Ünal Aysal, yeni başkan seçilen Duygun Yarsuvat'a tam bir enkaz bıraktı... Kulübün uzun vadeli borcunun 550 milyon dolar, kısa vadeli borç alacak farkının ise 718 milyon lira olduğu ortaya çıktı. Ayrıca UEFA kriteri için nakit ihtiyacının 130 milyon lira olması da büyük sorun oluşturuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ekim 2014 Güncelleme 28 Ekim 2014, 02:15
Kucağında bomba buldu

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'da Ünal Aysal'ın görevi bırakmasının ardından rakibi Alp Yalman'ı geride bırakarak başkanlığa seçilen Duygun Yarsuvat'ı yeni dönemde maddi problemler bekliyor. Çok ağır bir yükün altına giren yeni başkan Duygun Yarsuvat Mayıs 2015'e kadar görev yapacağı dönemde takımın durumu kadar kulübün ağır külfet oluşturan borçlarıyla da uğraşacak.

BORÇ YÜKÜ ARTTI
Galatasaray
'ın uzun vadeli toplam borcunun 550 milyon dolar, kısa vadeli borç alacak farkı ise 718 milyon lirayı buluyor. Ayrıca UEFA kriteri için nakit ihtiyacının 130 milyon lira gibi yüksek bir rakamı bulması yeni yöneti düşündüren en önemli sorunların başında geliyor. G.Saray'ın son Divan Kurulu'nda borç alacak farkının 718 milyon lira olduğu açıklanmıştı. Ancak muhalefet seçim döneminde Galatasaray'ın gerçek borcunun 550 milyon dolara dayandığını öğrendi. Borcun şişmesinin en önemli nedeninin Ünal Aysal dönemindeki harcamalar olduğu ortaya çıktı. Adnan Polat döneminde 70 milyon dolar olan banka borcunun 200 milyon dolara çıktığı belirlendi. Bu arada G. Saray Kulübü'nün son Divan Kurulu'nda Mete İkiz, G.Saray Spor Kulübü Derneği ve bağlı ortaklarının 6 aylık (Ocak-Haziran 2014) dönem kulüp konsolide mali durumu konusunda bir sunum gerçekleştirmişti. İkiz kulübün net borç alacak farkını 717,8 milyon lira olduğunu belirtirken kulübün ilk 6 ayda 212 milyon lira gelir elde ettiğini duyurmuştu. Yarsuvat'ın mazbatayı aldıktan sonra yöneticilerle yapacağı ilk toplantıda borçları ayrıntılı bir şekilde masaya yatırması bekleniyor. Yöneticiler mali tabloyu bir kez daha değerlendirdikten sonra bu konudaki yol haritasını belirleyecek.