Beşiktaş kendini aştı

Beşiktaş'ın geçen sezon rakiplerine verdiği gol pozisyonu yüzde 50 azaldı. Bununla birlikte takımın pas sayısı yüzde 10 artarken kaleyi bulan şut sayısı ise yüzde 60 civarına ulaştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2014 Güncelleme 26 Ekim 2014, 00:25
Beşiktaş kendini aştı

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'taki büyük değişim rakamlarla da belgelendi. Avrupa ve ligde oynanan 11 maçın ardından Beşiktaş ortaya koyduğu futbolla da fark yaratmayı başardı. Hem ligde hem de Avrupa'da zirveye oturmayı başaran Siyah-Beyazlı ekip Fernandes ve Almeida gibi sorunlu oyuncuları gönderdikten sonra istatistik olarak da bambaşka bir kimliğe büründü.

2 MAÇTA 1 POZİSYON VERDİ
Geçen sezona göre Beşiktaş'ta yaşanan en önemli değişiklik rakibe verilen gol pozisyonunda görülen yüzde 50 azalma oldu. Bir önceki sezon rakiplerine maç başına bir pozisyon şansı tanıyan Beşiktaş bu sezon ise rakiplerine 2 maçta 1 pozisyon verdi. Pas sayısının maç başına ortalama yüzde 10 artışla 444'ten 449'a yükseltti. Topla oynama oranını yüzde 54'ten yüzde 60'a çeken Siyah-Beyazlı ekip top çalma sayısını 12.8'den 14.2'ye çıkardı. Top kaybını ise 13'ten 11.8'e düşürdü. Ayrıca geçen sezon kaleye atılan şutların yüzde 38'i kaleyi bulurken geriye kalan 11 karşılaşmadabu oran yüzde 49 oldu.

PEKTEMEK MUJDESi
Beşiktaş Erciyesspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Antrenmana tedavi olan Gökhan Töre, bireysel çalışan Serdar Kurtuluş ve izinli olan Sosa katılmadı. Mustafa Pektemek ise idmanın bir bölümünde takımla birlikte çalıştı. Mustafa'nın beklenenden daha önce iyileşmesi teknik heyetin yüzünü güldürdü. Golcü yıldızın Erciyes maçının kadrosuna alınıp alınmayacağı ise henüz netleşmedi.