Kanarya penaltılarla güldü

Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu’nda ağırladığı Gençlerbirliği’nin 2-1’le geçti. Kanarya, Emre ve Kuyt’ın penaltı golleriyle 3 puana ulaşırken Beşiktaş derbisi öncesi moral buldu

Giriş Tarihi 25 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 25 Ekim 2014, 21:18
Kanarya penaltılarla güldü

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe ile Gençlerbirliği karşı karşıya geldi. Sarı lacivertliler, Şükrü Saracoğlu'ndaki maçtan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Kanarya'ya galibiyeti 50. dakikada Emre Belözoğlu ve 86. dakikada Dirk Kuyt'ın penaltıdan attığı goller getirdi. Gençlerbirliği'nin tek golünü 81. dakikada Liviu Antal attı.

Galatasaray derbisinden yenik ayrılarak taraftarını üzen Fenerbahçe, G.Birliği'ni mağlup ederek 3 puanı kaptı ve 13 puanla 4. sıraya yükseldi. Sarı lacivertli ekip, gelecek hafta deplasmanda Beşiktaş ile oynayacağı derbi öncesi de moral buldu.

Fenerbahçe, tutuk başladığı karşılaşmada ilk dakikalarda gol pozisyonu üretmekte zorlandı. Devrenin sonlarına doğru baskısı artıran Kanarya, girdiği pozisyonları gole çeviremedi. Maçın ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

Sarı lacivertliler, ikinci yarının başında Emre Belözoğlu'nun golüyle 1-0 öne geçti. Alper Potuk, ceza sahası içinde Hakan Aslantaş'ın müdahalesi ile yerde kalınca hakem Özgür Yankaya penaltı noktasını gösterdi. Atışı gole çeviren Emre, takımını öne geçirdi.

Gençlerbirliği'nin bu gole cevabı ise 81. dakikada geldi. Caner Erkin'in kaptırdığı topta Nizamettin'in pası Gökhan Gönül'den sekerek bir anda ceza sahasındaki Liviu Antal'ın önünde kaldı. Sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya gelen Antal'ın yerden bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Fenerbahçe, yeniden öne geçmek için bastırırken, 86. dakikada ise Emenike, Ahmet'in müdahalesi ile yerde kaldı. Özgür Yankaya, bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. Penaltıda topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderen Dirk Kuyt, maçın skorunu ilan etti: 2-1.