Kusursuz Fırtına

Bordo-Mavililer, Lokeren karşısında ilk yarıda tutuk bir futbol sergiledi. Karadeniz Fırtınası ikinci yarıda yine hava operasyonu başlattı! Mersin maçında olduğu gibi gol havadan kafayla geldi... Yatabare 54'te açılışı yaptı. Golden sonra resital sunan Trabzonspor, 86'da Kevin Constant ile 2 farklı kazandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ekim 2014 Güncelleme 24 Ekim 2014, 00:08
Kusursuz Fırtına

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi'nde Belçika temsilcisi Lokeren'i 2-0 yenerek gruptaki ikinci galibiyetine imza attı. Bordo-Mavililer, maç boyunca rakibinden çok üstün bir futbol sergiledi. İlk yarıda daha tutuk bir futbol sergileyen Trabzon, ikinci yarıda ise rakibini adeta silindir gibi ezdi. 24. dakikada Lokeren gole çok yaklaştı. Ceza alanımıza uzun gönderilen topta 3 savunma oyuncumuz topa bir türlü ayak koyamadı ve karambol yaşandı. Ardından boşta kalan topa Abdurahimi vurdu ama top üstten dışarıya gitti. 42'de gole çok yaklaştık. Ceza alanına ön bölümden hareketlenen Waris'e atılan ara pasında Waris topa hareketlendi ama kaleci de zamanında çıktı ve topu aldı.

YATABARE KORNERDEN GELEN TOPA İYİ YÜKSELDİ
Bordo-Mavililer aradığı golü 54'te buldu. Mersin İdman Yurdu ile oynadığı son lig maçında kafayla 3 gol bulan Trabzonspor, Lokeren karşısında da ilk golü kafayla buldu. Sağ kanattan kullandığımız köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Yatabare topa çok iyi yükseldi ve sert ve etkili kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 74'te Cardozo kaleciyle karşı karşıya kaldı ama golü bulamadı.

CONSTANT OYUNDAN ÇIKARKEN GOLÜNÜ ATTI
Trabzonspor maçın 86. dakikasında ise maçın skorunu belirleyen golü kaydetti. Sağ kanattan gelişen atağımızda Bosingwa topu alıp ceza alanına girdi ve boş durumdaki Constant'a pasını verdi. Constant topu kontrol edip sağ köşeye çok sert bir şut çekti ve topu ağlara gönderdi. Böylece Trabzonspor, grupta 6 puana ulaştı.

DURAN TOP USTASI TRABZONSPOR!
Yıllardır Türk takımlarının cözüm bulamadığı duran toplar artık bizim silahımız oldu. 2014-2015 sezonunda Avrupa Ligi ile beraber 10 gol bulan Trabzonspor, bu gollerin 7'sini duran toptan attı. Mehmet Ekici, bu gollerin 3'üne son iki maçta asist yaptı.

Yunus Emre SEL