Biz düzlüğe çıkardık onlar batırdı

"Biz kulübü UEFA kriterlerine uygun hale getirdik... Para akışını normale soktuk... Stadı bitirdik. Tam düzlüğü çıkardık. Onlar geldi. Bırakın hibeyi kulübü batağa sürüklediler"

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Eylül 2014 Güncelleme 20 Eylül 2014, 01:02
Biz düzlüğe çıkardık onlar batırdı

İÇİNDEKİLER

G.Saray'da Adnan Polat döneminde 2. başkanlık yapan ve TT Arena'nın tamamlanmasında büyük emeği bulunan eski yönetici Işın Çelebi, Sarı-Kırmızılı kulübün durumunu yakın çevresiyle değerlendirdi. Çelebi, "Biz kulübü UEFA kriterlerine uygun hale getirdik. Para akışını normale soktuk. Stadı bitirdik. Tam düzlüğe çıkardık.

Ama talihsiz bir olay yaşandı ve yönetim değişikliği oldu. Ünal Aysal yönetimi geldi. Gelirken de '100 milyon dolar hibe edeceğiz' dediler. Hani nerede 100 milyon dolar... Bırakın 100 milyon dolar hibeyi Galatasaray'ı üstüne üstlükbatağa sürüklediler"
dedi.
Kulübün önümüzdeki günlerde ödemesi gereken 300 milyon lira borç olduğunu ancak ortada bir kaynak olmadığını belirten Çelebi, "Ünal Aysal geldiğinden beri uzun vadeli borçlar attı, kısa vadeli borçlar inanılmaz noktalara ulaştı. Kulüp kötüye gidiyor" diye konuştu.

BEN ADAY DEĞİLİM... GÖREV DE ALMAYACAĞIM
Prensip kararı aldığını ve yeni yönetimde aday olmayacağını ve kurullarda görev almayacağını belirten Çelebi, "Ünal Aysal göreve gelirken, 3 yıl buradayım dedi. Her yıl seçime gidiyor. Kendi seçtiği yöneticilerle ters düşüyor, yönetemiyor ve Galatasaray'ı yönetmeye kalkıyor. Tüm suç yöneticilerde mi? Yoksa sende mi? Ben 2. başkanlık yaptım. Bu saatten sonra başka bir yönetimde girip görev almayı düşünmüyorum" ifadesini kullandı.

ÜYELER ARTIK TEHLİKENİN FARKINA VARDI!
Divan Kurulu'nun tehlikenin farkına vardığını ve Aysal'a yetki vermediğini vurgulayan Işın Çelebi, "Altın hisseyi satmak istediler, Divan'da dur dedik. Hayati konuların tartışıldığı Divan Kurulu'nda 400-450 kişi vardı. Kongrelerin 800 kişi ile yapıldığı düşünülürse, demek ki üyeler tehlikenin farkında.
Ve Aysal'ın kulübü daha da kötü durumlara sürüklemesine neden olacak isteklerine oy birliği karşı çıkıldı"
dedi.

AMAN KIRAÇ ADAY ÇIKARMASIN
Işın Çelebi Galatasaray'ın yönetim değişikliği yaşadığı dönemde İnan Kıraç'ın aktif bir rol üstlendiğini ve Ünal'ın başkan seçilmesinde baş sorumlu olduğunu ileri sürdü. Çelebi, "İnan Kıraç da benim gibi bir üye, 1 oyu var. Ünal Aysal'ı o getirdi, şimdi başkan adayı arıyormuş. Hiç aramasın, Galatasaray büyük camiadır, değerli evlatları vardır" dedi.

SAĞ BEKE 4 SOL BEKE 4 OYUNCU!
Çelebi yanlış transferlerin kulubü bu hale getirdiğini belirterek, "Sağ beke 4 sol beke 4 oyuncu alırsan. Sonuç böyle olur" diye konuştu.

ÜNİVERSİTE YANDI KİMSE ELİNİ CEBİNE ATMADI
"Galatasaray Üniversitesi yandı, hiçbiri elini cebine atmadı. Ben ise, dönemin TFF Başkanı Mahmut Özgener'in şahsıma ve kulübüme sarfettiği laflar üzerine açtığım tazminat davasından gelen tüm paralarla, son 2 kitabımın tüm gelirlerini eğitim kurumuza bağışladım. Kim kendi cebinden kaç para vermiş söylesin, görelim"