Hiç mi özlemedin Kartal'ım

Geçen sezonun ilk haftasında 51 bin kişi gelirken Rize maçını sadece 3 bin taraftar izledi. 11 bin kombineli taraftarın da büyük bir bölümünün takımını desteklemeye gelmemesi dikkat çekti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2014 Güncelleme 16 Eylül 2014, 01:03
Hiç mi özlemedin Kartal’ım

İÇİNDEKİLER

Şampiyonluk parolasıyla yola çıkan Beşiktaş'ı taraftarlar yalnız bıraktı... Geçen sezonun ilk maçı olan Trabzonspor karşılaşmasını 51 bin kişi izlerken bu senenin Olimpiyat'taki ilk lig maçında sadece 3 bin taraftar vardı. Yönetimin kampanya yaparak Avrupa Ligi'nde Tripolis maçıyla birlikte yüzde 40 indirimle sattığı Rizespor maçının biletleri elde kaldı. Dün 76 bin kapasiteli Olimpiyat Stadı'nda sadece 3 bin Siyah-Beyazlı futbolsever vardı. Maç öncesi 2 bine yakın bilet satıldığı düşünüldüğünde, 11 bin kombineli taraftarın da yaklaşık 10 bini takımlarını ilk maçta yalnız bıraktı.. Güzel havalarda boş kalan tribünler kışın nasıl dolacağı ise merak konusu..

GEÇEN SENE 18 BİN KİŞİ ORTALAMAYA OYNAMIŞTI
Beşiktaş'ın bu sezon Olimpiyat Stadı'nda, Şampiyonlar Ligi ön eleme ile play-off turunda Feyenoord ve Arsenal maçlarını ortalama 50 bin taraftar izlemişti. Kara Kartal'ın geçen sezon Olimpiyat Stadı'ndaki taraftar ortalaması ise 18 bin kişi olarak kayıtlara geçmişti. Geçen sezon Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ndeki Tromsö maçında bile tribüne 60 bin 747 kişi gelmişti.