Angel di Maria tarih yazdı

Manchester United'ın 75 milyon Euro'ya Real Madrid'den transfer ettiği Angel di Maria, 0-0 berabere kaldıkları Burnley'nin tarihi boyunca yaptığı tüm transferlerden daha pahalıya mal oldu!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2014 Güncelleme 01 Eylül 2014, 01:28
Angel di Maria tarih yazdı

İÇİNDEKİLER

İngiltere futbol tarihinin en pahalı transferini gerçekleştiren ve 75 milyon Euro karşılığında Arjantinli yıldız Angel di Maria'Real Madrid'den transfer eden Manchester United, son Premier Lig maçında Burnley ile 0-0 berabere kalınca ilginç bir veri ortaya çıktı. Cumartesi günü oynanan ve Manchester United'ın silik bir futbolla golsüz berabere kaldığı maçta ilk kez yeni takımının formasıyla sahaya çıkan Angel di Maria'ya ödenen bonservis 75 milyon Euro'yken, 1882 yılında kurulaün rakip takım Burnley'nin tarihinde yaptığı toplam transfer harcaması 57 milyon Euro olduğu ortaya çıktı. Ocak ayından buna yaptığı transferlerle toplam 236 milyon Euro'yu gözden çıkartan Manchester United, bu harcamalara karşın istediği kadro kalitesini hala elde edebilmiş değil. Ligin ilk 3 haftasında galibiyet yüzü göremeyen İngiliz ekibi, Lig Kupası'nda 3. lig ekiplerinden MK Dons'a 4-0 yenilerek elenmişti. Hollandalı teknik adamıın uyguladığı 3-5-2 sisteminin Manchester United'a uymadığı görüşünde olan futbol otoritelerinin bir kısmı eski dörtlü savunma düzene geçilmesi gerektiği yönünde görüş bildiriyorlar. Angel di Maria'nın takıma henüz yeni katılmış olması ve farklı bir ligden gelmiş olması uyum sürecini hızlandırabilecek bir unsur olarakr dikkat çekiyor. Arjantinli futbolcu Burnley ile oynana ilk maçta gayretine rağmen uyum sorunu yaşadığı, tam uyumun sağlanması içinzamana ihtiyacı olduğu dikkatlerden kaçmamıştı.

YÖNETİM LUIS VAN GAAL'E TAM DESTEK VERİYOR

Premıer Lig'de ilk 3 maçta alınan sadece 2 puana karşın Hollandalı teknik adam Luis Van Gaal'in ciddi bir kredisinin olduğu da bir gerçek. Hollandalı teknik adamın bu sezon başarısız olsa dahi takımda kalma şansının düşük olmadığını savunanlar var. İstikrardan yana olan Manchester United yönetimi de Luis Van Gaal'a tam destek veriyor ve transfer için kesinin ağzını açıyor.

SON HEDEF DE JONG

Transferin son gününe girilirken Manchester United'da son dakika hamleleri devam ediyor. Son olarak Ajax'ın sol beki Danny Blind için 18 milyon Euro'yu kasasından çıkartan Manchester United, şimdi de Milan'ın Hollandalı orta saha oyuncusu Nigel De Jong'u kadrosuna katmak istiyor. Teknik direktör Louis Vol Gaal'in Hollanda'dan öğrencisi olan De Jong için Milan'a 12 milyon Euro ödemesi bekleniyor. Premier Lig'in ilk 3 haftasında sadece 2 puan toplayan M.United zor günler geçiriyor.