Önce durdur kanattan vur!

"G.Saray F.Bahçe'ye geniş alan bırakmamalı. Duran toplarda Emenike, Kuyt ve Sow'a önlem şart. F.Bahçe'yi sadece alan savunmasıyla durdurabilirsiniz." "Galatasaray Prandelli döneminde kanatlarda etkili. Amrabat ve Olcan kaleye hızlı giderse, Sneijder ve Selçuk da Burak'ı topla buluşturursa dengeler değişir."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2014 Güncelleme 24 Ağustos 2014, 01:54
Önce durdur kanattan vur!

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe ile Galatasaray yarın sezonun ilk kupası olan Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecek. 2 takımı kağıt üzerinde masaya yatırdığımızda derbinin favorisi Fenerbahçe olarak görünüyor. Hazırlık maçlarına baktığımızda takım uyumu adına Fenerbahçe Galatasaray'ın çok önünde duruyor.
Eğer Sneijder daha erken katılabilseydi Galatasaray'ın gerçek yüzünü görebilirdik ama Hollandalı yıldızın buna rağmen Süper Kupa maçında ciddi bir katkısı olacağını düşünüyorum.
Çünkü Belçika'daki son maçta oyuna girip Amrabat'a gol pasını verdi. Galatasaray hücuma kadar iyi geliyor ama üretken olamıyor. Sneijder'le
bu zafiyetini giderecektir.

1) GALATASARAY F.BAHÇE'Yİ NASIL YENER?

Galatasaray'ın önce Fenerbahçe'ye geniş alan bırakmaması gerekiyor.
Çünkü Emenike ve Sow gibi oyuncular topla çok çabuk rakip kaleye geçiyor.
Yani Fenerbahçe'ye hızlı hücum sahası vermemek gerekiyor. Galatasaray'ın ciddi bir yan top zaafı var. Fenerbahçe başta Alves olmak üzere Emenike, Sow ve Kuyt gibi hava toplarında etkili oyunculara sahip. Özellikle G.Saray duran toplarda eşleşmeleri doğru yapmak zorunda.

2) G.SARAY HANGİ TAKTİKLE OYNAMALI?

G.Saray Prandelli döneminde kanatlardan etkili bindirmeler yapıyor. Bruma ve Olcan, formda bir Caner ve Gökhan'a karşı oynayacak. Amrabat ve Olcan ikilisi rakip kaleye hızlı gidebilirse ayrıca Burak'a destek verecek çoğunluğu sağlarsa pozisyon üretebilir. Ayrıca G.Saray Burak gibi Türkiye'nin rakip defans arkasına en iyi koşu yapan birine sahip. Selçuk ya da Sneijder'in atacağı paslarla Burak gol bulabilir.

3) G.SARAY KİMLERE ÖNLEM ALMALI?

Fenerbahçe'yi adam adama markaj yaparak durduramazsanız. Alan savunmasını doğru yapıp bloklar arasındaki mesafeyi kesinlikle kısa tutmak gerekir.
Eğer Galatasaray Süper Kupa maçında bunu yaparsa Fenerbahçe pozisyon üretmekte sadece duran topları bekler.
Ama Galatasaray geriye dönmekte zorluklar yaşarsa bu takdirde Emenike, Sow ikilisini durdurmak mümkün olmaz ve kalesinde çok pozisyon verir. Bu da G.Saray için büyük tehlike olur.

4) ALINACAK SONUÇ İLERİSİ İÇİN ETKİ YAPAR MI?

Sonuç olarak Muslera, Semih, Selçuk, Melo, Sneijder Burak ve Olcan bu maçta ön plana çıkacak isimler olacak. Prandelli'nin G.Saray'ı hazırlık maçlarında geçmiş yıllardaki gücünden eksik göründü ama takım savunmasını, ayağa pas organizasyonunu yaparken herkes çok sorumlu davranıyor ve birbirine yardım ediyor. Bu bir avantaj. Galatasaray kazanırsa psikolojik üstünlüğünü korur, kaybederse geciken transferler start alır. F.Bahçe kazanırsa İsmail hoca tartışmanın odağı olur. Kazanırlarsa takım ve İsmail hoca moral kazanır.