Büyük skandal

Rusya ile oynadığımız Dünya Grand Prix'si finalleri maçında hakem ve bilgisayar skandalı yaşandı. Hakemin kararına yaptığımız itirazda bizi haklı bulan bilgisayar, sonra fikir değiştirdi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ağustos 2014 Güncelleme 23 Ağustos 2014, 01:11
Büyük skandal

İÇİNDEKİLER

Voleybol Dünya Grand Prix'sinin üçüncü gününde Rusya ile oynadığımız maça hakem kararları damga vururken, özellikle tiebreak setinde yaşanan bir pozisyon büyük tartışmalara ve çok ilginç bir olaya sahne oldu. Tie break setinde Ruslar 12-10 öndeyken Gözde'nin hücumunda hakem çizgiye basıldığı gerekçesiyle hata kararı verdi. Türkiye'nin skoru 12-11'e getirmesi gerekirken Rusya'nın 13-10 öne geçmesi anlamını taşıyan bu karar sonrası Millilerden itiraz geldi. Hakemler bu itiraz üzerine kamera görüntülerine başvurdu. Pozisyon izlendiğinde bilgisayardan "hata yok" sonucu çıktı.

BİLGİSAYAR BİLE ONLARI TUTTU
Ancak, bu kez Ruslar itiraz etti, hakemler de bilgisayar sonucuna rağmen bu itirazları dikkate aldı. Görüntüler yeniden izlendi az önce 'faul yok' görüntüsü veren bilgisayar 'fikir değiştirip' Gözde'nin çizgiye bastığı sonucuna ulaştı! Yaklaşık 5 dakika duran oyun Ruslar'ın 12-11 üstünlüğü yerine 13- 10 üstünlüğüyle yeniden başladı. Devamında Rusya seti 15-12 kazandı ve maçtan 3-2 galip ayrıldı.