Karadeniz Fırtınası

Türk futbolu Avrupa'da zafer gecesi yaşadı... Trabzonspor yeni transferleri Medjani ve Cardozo ile Rostov'u dize getirdi. Karabük ise Fransa Ligi lideri St. Etienne'i Kumbela ile vurup tarih yazdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ağustos 2014 Güncelleme 22 Ağustos 2014, 00:54
Karadeniz Fırtınası

İÇİNDEKİLER

Avrupa'da zafer gecesi... İki Karadeniz ekibi Trabzonspor ve Karabükspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında rakiplerini devirip gruplar için avantaj yakaladı.

AVRUPA'YA BİR ÇIKTI PİR ÇIKTI
Dün gece Türkiye'nin yüzünü ilk olarak Kardemir Karabükspor güldürdü... Tarihinde ilk kez Avrupa arenasında boy göstermesine rağmen 3. turda Rosenborg'u eleyen Kırmızı-Mavililer dün de Mevlüt Erdinç'in forma giydiği Fransa Ligi lideri Saint Etienne'i 1-0 yenmeyi başardı.

KUMBELA ZAFERİ GETİRDİ
Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda taraftarının müthiş desteğini arkasına alan Tolunay Kafkas'ın ekibi güçlü rakibi karşısında çok iyi mücadele etti. 60. dakikada yeni transfer Kumbela'nın golü Karabükspor'a büyük zaferi getirdi.

YENİ TRANSFERLER SAHNEDE
Ardından Trabzonspor sahne aldı... Süper transferleriyle ilk resmi maçına çıkan Bordo-Mavililer, Rus ekibi Rostov'u Avni Aker Stadı'nda 2-0 mağlup ederek gruplara kalma yolunda dev bir adım attı. 38. dakikada Carl Medjani'nin golüyle öne geçti. Özellikle 2. yarıda etkili bir futbol sergileyen Bordo-Mavililer, 74. dakikada Oscar Cardozo'nun şık vuruşu ile farkı ikiye çıkardı ve maçı 2-0 kazandı.

4 TAKIMLA MÜCADELE ŞANSI!
İki temsilcimiz 28 Ağustos'taki rövanşlarda rakiplerini elerse Türk futbolu uzun bir aradan sonra Avrupa Kupaları'nda 4 takımla
mücadele etme başarısı gösterecek.

TRABZONSPOR KAPIYI ARALADI
Transfer şampiyonu Trabzonspor sezonun ilk resmi maçında Rus temsilcisi Rostov'u dize getirerek tur kapısını sonuna kadar araladı... Maç sonunda kaptan Onur Kıvrak zaferin sevincini tribündeki taraftarlarıyla işte böyle doyasıya yaşadı.