10. hafta lig şekillenir

İlk 10 haftanın ardından bence lig şekillenir. Çünkü 10'uncu haftaya kadar Galatasaray-Beşiktaş maçı hariç şampiyonluk adayları birbiriyle oynamış olacak. O maçın sonlara kalması iki takım için de dezavantaj

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2014 Güncelleme 02 Ağustos 2014, 01:08
10. hafta lig şekillenir

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Sheffield United maçı öncesi yedek kulübesinde arkadışımız Emre Bol'a hem takım hakkında bilgi verdi hem de önemli açıklamalar yaptı. İşte ligin 10 hafta şekilleneceğini belirten Yanal'ın çarpıcı sözleri: Geçen sezon ligi şampiyon tamamlayınca oyuncularla bir anlaşma yaptık. 'Uzun bir tatil yapacağız ama herkes kampa fit ve hazır bir şekilde gelsin' dedik. Herkes sözünde durdu. Ben dahil takımdaki doktorlarımız dahil hepimiz hazır geldik. Emre tüm takıma güzel bir örnek oldu. İtalya'da bir merkeze giderek detoks yaptırdı. Sorumluluğunun bilincinde olduğunu gösterdi. Volkan'ın yağ oranı 12'ydi. 8'e düştü. Ben mesela akşam yemeklerini kestim. Saat 19.00'dan sonra meyve dahil bir şey yemiyorum. Herkese 20 yaşındaki kilosuna dönmeyi tavsiye ediyorum. Kampta 9 genç futbolcu bizimleydi. Kalecilerle 11. İlerleyen dönemde bu oyunculara şans vereceğim. Muhammed, Savaş ve Semih'i çok beğendim.

15. HAFTADAKİ DERBİ ONLAR İÇİN DEZAVANTAJ
Beşiktaş'ı Feyenoord maçında çok beğendim. Lig bana göre 10. haftada şekillenir. Çünkü 10'uncu haftaya kadar şampiyonluk adayları birbiriyle oynamış olacak. Bir tek Galatasaray-Beşiktaş maçı 15. haftada. O maçın sonlara kalması da iki takım için dezavantaj. Şampiyonluk yarışı kızışınca ezeli rakiple oynamak zordur. Fikstürün avantaj olup olmadığı duruma göre şekillenir.

PRANDELLİ'NİN İŞİ ZOR. DAHA ALIŞMA SÜRECİNDE
Prandelli alışma döneminde. Henüz Türkiye'ye alışmaya çalışıyor. Yeni bir ülkeye ve yeni bir takıma alışmak kolay değil. Ben Süper Lig'i çok iyi bilmeme rağmen, yeni bir takıma geldiğim için zorluklar yaşadım. Zamanla hem ben Fenerbahçe'ye hem de Fenerbahçe bana alıştı. Hedefi olan takımlara gittiğinizde kendi ülkenizde bile olsanız büyük baskı altında kalıyorsunuz.

DİEGO ÇOK YÖNLÜ. 3 BÖLGEDE OYNAYABİLİR
Kimsenin hakkını yemem. Her zaman formayı adaletli dağıtırım. İsimlere bakmam. Performanslarına rakamlara göre görev veririm. Diego çok iyi bir transfer. Çok yönlü bir oyuncu. Forvet arkasında sağ önde sağ içte kullanabilirim. Yerli forvet aramıyoruz. Zaten böyle yerli bir oyuncu da yok.

BAHSETTİĞİM EMRE BİZİM EMRE DEGİL!
Ersun Yanal Sheffield United maçı öncesindeki basın sohbetinde muhabirimiz Emre Bol'u yanına çağırarak, "Ya Emre, Topuk Yaylası'nda yaptığım basın toplantısında kilolardan bahsederken, 'Benim kilom yok, Emre'nin göbeği var' demiştim. Herkes bahsettiğim Emre'nin Emre Belözoğlu olduğunu sandı. Oysa senden bahsetmiştim" deyince herkes kahkahalara boğuldu...

DOKTORUMUZ BİLE HAZIR!
Ersun hoca, arkadaşımız Emre Bol'a "Doktorumuz dahil hepimiz lige hazırız. Hem fizik olarak hem de mental olarak ligin en hazır takımı biziz" dedi.

EMRE BOL