Feyenoord kapalı kutu

Feyenoord geçen sezonun banko isimleri Pelle, Janmaat, De Vrij ve Martins İndi ile hocası Koeman'ı kaybetti. Ayrıca sakat Clasie bugün yok. Bilic kapalı kutu olan Hollanda ekibini önce durdurup sonra Demba Ba ve Mustafa ile vurmayı planlıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2014 Güncelleme 30 Temmuz 2014, 00:26
Feyenoord kapalı kutu

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında bugün çok önemli bir sınava çıkacak. Kartal'ın rakibi Feyenoord'un geçen sezonki kadrosundan eser kalmadı. Hollanda ekibinin geçen sezon ligi 2. bitirmesinde büyük pay sahibi olan Graziano Pelle son 2 sezonda 55 gol kaydederek başarıda büyük rol oynamıştı. Bu oyuncunun dışında 2014 Dünya Kupası'nda oynadığı etkili futbolla adından söz ettiren Janmaat, savunma oyuncusu Martins İndi ve De Vrij Feyenoord'dan ayrıldı. Ayrıca sakat olan Clasie de Beşiktaş karşısında takımındaki yerini alamayacak. Tüm bu oyuncuların yanı sıra geçen sezon takımın başında olan Teknik Direktör Koeman başarılı 3 sezonun ardından takımdan ayrıldı.

DEPLASMANDA DA OLSA ÇİFT FORVETE DÖNECEK
Feyenoord yıldız oyuncularını kaybettikten sonra tam anlamıyla kapalı kutu bir takım haline geldi. Kadronun yüzde 67'si 23 yaş altındaki oyunculardan oluşuyor. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic Feyenoord'u tam anlamıyla çözemedi. Ancak takımın güç kaybına uğradığını hisseden Hırvat hocanın Beşiktaş'ı bugün Demba Ba ve Mustafa Pektemek'ten oluşan çift forvetle oynatmayı planlıyor.

AVANTAJLI BİR SKORLA AYRILMAMIZ GEREKİR
Bilic Feyenoord maçı öncesi ilk maçtan avantajlı bir skorla ayrılmaları gerektiğini söyleyerek, "Ben takıma inanıyorum. Tüm desteğim oyuncularımla olacak. Onlardan tek isteğim, cesur oynayalım, akıllı oynayalım, Beşiktaş gibi oynayalım. Bunu başaracağız. Bunu başarırsak istediğimiz sonucu alırız" dedi. Bilic, bugünkü maçta Veli Kavlak'ın forma giymeyeceğini sözlerine ekledi.

HOLLANDA'DA COŞKULU KARŞILAMA
Beşiktaş Feyenoord maçı için geldiği Rotterdam'da krallar gibi karşılandı. Kafileyi Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, Amsterdam Başkonsolosu Ahmet Yazal karşıladı. Futbolcuları ve teknik heyeti alkışlarla karşılayan taraftarlar takıma tezahüratta bulundu. En büyük ilgiyi yeni transfer Demba Ba ile birlikte Tolga Zengin, Oğuzhan Özyakup ve Slaven Bilic gördü.

FİLİSTİN'E DESTEK VERDİLER
Beşiktaşlı taraftarlar futbolcuları karşılarken bir taraftar Filistin bayrağı açarak Gazze'yi işgal eden İsrail'i protesto etti. Tolga Zengin bayrak açan taraftarların yanına gelerek protestoya ortak oldu.

BEŞİKTAŞ ÇOK KAN KAYBETTİ
Feyenoord Teknik Direktörü Fred Rutten dün düzenlediği basın toplantısında Beşiktaş'ın Avrupa'da büyük bir geçmişi olduğunu söyledi. Tecrübeli teknik adam, "Beşiktaş'ın Feyenoord ile aynı güçte olduğunu düşünüyorum. Bizim gibi Beşiktaş da çok oyuncu kaybetti. Durumlar eşit. İlk maçtan avantajlı bir skorla ayrılmak için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

RÖVANŞA ALMAN HAKEM
Beşiktaş'ın Feyenoord ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçının hakemi belli oldu. 6 Ağustos'ta Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan rövanş karşılaşmasını Alman hakem Felix Zwayer yönetecek. Mücadele saat 20.30'da başlayacak.