Hajrovic skandalı

Hajrovic G.Saray ile sözleşmesini tek taraflı feshetti... Yönetim, "Bir yere gidemez" dedi... Geçen sezon 3.5 milyon Euro'ya alınan Hajrovic dün Werder Bremen'e 4 yıllık imza attı. FIFA'ya başvurup 4.6 milyon Euro tazminat istedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Temmuz 2014 Güncelleme 11 Temmuz 2014, 01:06
Hajrovic skandalı

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'da ikinci Ribery vakası... Sarı-Kırmızılılar geçen ay Hajrovic'in sözleşmesini tek taraflı fesh etmesi ile büyük şok yaşamıştı. Ancak yönetim "Bir yere gidemez. FIFA izin vermez" demişti. Oysa alacakları zamanında ödenmeyen Boşnak futbolcu menajeri Milos Malenovic tarafından kandırılıp FIFA'ya başvurdu. Galatasaray Yönetimi Hajrovic'e alacaklarının ödeneceğinin sözü verdi hatta 350 bin Euro'yu hemen oyuncunun hesabına yatırdı. Ancak Hajrovic şikayetini geri çekmedi. Malenovic, sorunun çözülmesi için açıktan para isteyince de ipler tamamen koptu. Geçen sezon ortasında 3.5 milyon Euro'ya alınan İzzet Hajrovic dün Werder Bremen'e 4 yıllık imza attı. Galatasaray'daki alacaklarını tahsil edemediği için sözleşmesini tek taraflı fesh eden Boşnak yıldız, Sarı-Kırmızılı kulübü FIFA'ya da şikayet etti.

FIFA UZLAŞMAZLIK KURULU'NA GİDİYOR
FIFA'nın haklı bulması halinde Galatasaray'ın kasasından 4.6 milyon Euro daha çıkacağı da iddia edildi. Galatasaray Yönetimi ise 4.6 milyon Euro tazminat isteyen Hajrovic'e karşı dava açılmasına karar verdi. Galatasaray, Hajrovic ile ilgili haklarını FIFA uzlaşmazlık çözüm kuruluna taşınacağını duyurdu.

533 DAKiKA OYNADI
Hajrovic, Galatasaray'da görev yaptığı 8 lig, 4 kupa maçında 533 dakika oynadı. Boşnak yıldız, bu sürede sadece 1 gol, 1 asist yaptı. Ligde forma giydiği maçlarda ayağında sadece 6 dakika 52 saniye top tutan Izet Hajrovic, ikili mücadelelerden ise sadece üç defa galip ayrıldı. Ligde görev yaptığı 372 dakikada 143 kere topla buluşan oyuncu, 50 top kaybı yaptı.

ÜNAL AYSAL "YALAN HABER" DEMİŞTİ!
G.Saray Başkanı Aysal daha önce "Biz araştırdık. FIFA'da böyle bir konu yok. Werder Bremen veya bir Alman kulübü etik olarak böyle bir transfere girişmez" demişti. Ancak olayın böyle olmadığı ortaya çıktı.

FATURAYI YÖNETİM ÖDESiN!
Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, Hajrovic konusunda başkan Ünal Aysal ve yönetimi ağır şekilde eleştirdi. Özdoğan "Suçlu kimse faturayı ödesin "Hajrovic olayında basını ve menajerini suçlaması günü kurtarmak için yapılmış bir hareket. Sürekli olarak bu olayı menejere bağlamanın yersiz ve anlamsız. Galatasaray Yönetimi bu skandalın faturasını cebinden ödemeli" diye konuştu.