Olimpiyat'ta tarihi gece

Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmak isteyen Beşiktaş da Olimpiyat Stadı'nda 19.00'da başlayacak maçı mutlaka kazanmayı hedefliyor. Fenerbahçe eğer derbiyi kazanıp şampiyon olursa futbolcular Beşiktaş tribünlerini selamlayacak, herhangi bir kutlama yapmayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Nisan 2014 Güncelleme 20 Nisan 2014, 17:50
Olimpiyat’ta tarihi gece

İÇİNDEKİLER

Nefesler tutuldu, Türkiye derbiyi bekliyor!.. Beşiktaş ve Fenerbahçe bu akşam 19.00'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaşacak... Haftaya en yakın takipçisi Beşiktaş'ın 12 puan önünde giren Fenerbahçe eğer derbiyi kazanırsa 19. şampiyonluğunu resmen ilan edecek. Sarı-Lacivertliler böylece bitime 4 hafta kala mutlu sona ulaşarak lig tarihinde ipi en erken göğüsleyen takım olacak. Halis Özkahya'nın düdük çalacağı derbi sadece Kanarya için değil Beşiktaş için de büyük önem taşıyor. Ligi 2. sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılmak isteyen Siyah-Beyazlılar, Fenerbahçe'yi yenerek hedefe bir adım daha yaklaşmak istiyor.

OLİMPİYAT'TA ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI YOK
Eğer Kanarya, Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş'ı yenerse 90 dakikanın bitiminde nasıl bir tablo olacağı merak konusu... Fenerbahçeli futbolcular çok büyük bir ihtimalle şampiyonluk kutlaması yapmayacak. Sarı-Lacivertliler'in Beşiktaş tribünlerini selamlayıp soyunma odasına girmesi bekleniyor.

1 PUAN BİLE 'YÜZDE 95 MUTLU SON' DEMEK!
G.Saray'ın dün aldığı yenilginin etkileri derbiye de yansıyacak. Fener bugün berabere bile kalsa, son 4 haftayı yenilgiyle kapaması halinde dahi büyük ihtimalle şampiyon olacak. Bu akşam Beşiktaş'ta Ersan, Ömer, Holosko, Sivok ve Fernandes yok. F.Bahçe'de ise Webo ve Egemen forma giyemeyecek.

SAMANDIRA'DA BÜYÜK ŞÖLEN VAR!
MUTLU sona bir adım mesafede olan Fenerbahçe'de Beşiktaş derbisi sonrasında Samandıra'da büyük şenlik var!.. Sarı-Lacivertli taraftarlar maçın sonucu ne olursa olsun tesislere akın edecek. Eğer şampiyonluk resmen ilan edilirse coşku daha büyük olacak. Başkan Aziz Yıldırım da Samandıra'da bu coşkuya katılacak.

FENER'DE TÜM GÖZLER MOUSSA SOW'DA!
BU akşam Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş'a karşı tarihi bir derbiye çıkacak Fenerbahçe'de en büyük koz Moussa Sow olacak... Senegalli futbolcu, Süper Lig'de Beşiktaş'a karşı forma giydiği 4 maçta tam 5 kez fileleri sarsmayı başardı. Sow ligde Fenerbahçe formasıya ilk golünü de 2011-2012 sezonun 25. haftasında Beşiktaş'a atmıştı. Yıldız futbolcu yaptığı açıklamada, "Gol atmak benim için çok önemli ama asıl önemlisi Fenerbahçe'nin kazanması ve şampiyonluğu resmen ilan etmesi" ifadesini kullandı.

9 SEZONDA SADECE 8 ZAFER
KARTAL derbi kabusuna son vermek istiyor... Süper Lig'de Galatasaray ve Fenerbahçe ile son 9 sezonda yaptığı 39 derbiden 22'sini kaybeden, 9'unda berabere kalan Beşiktaş, taraftarına sadece 8 kez derbi galibiyeti izlettirebildi. Bu sezon Galatasaray'a iki kez yenilen Siyah-Beyazlılar, ligin ilk yarısında Fenerbahçe ile Kadıköy'de 3-3 berabere kalmıştı.