Dev derbide kazanan çıkmadı!

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasındaki dev derbide Beşiktaş ile Fenerbahçe, Olimpiyat Stadı'nda kozlarını paylaştı.

Giriş Tarihi 20 Nisan 2014, 00:00 Güncelleme 20 Nisan 2014, 21:29
Dev derbide kazanan çıkmadı!

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'de 30. haftaya en yakın takipçisi Beşiktaş'ın 12 puan önünde giren Fenerbahçe 58. dakikada Ramon Motta ve 90+3. dakikada İsmail Köybaşı'nın oyundan atılmasıyla 9 kişi kalan rakibi karşısında yakaladığı önemli gol fırsatlarını değerlendiremeyince dev mücadele iki ekibin de ilk yarıda bulduğu karşılıklı gollerle 1-1 berabere sona erdi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki kritik mücadelede ilk gol karşılaşmanın 24. dakikada Fenerbahçe'nin Senegalli golcüsü Moussa Sow'un ayağından gelirken ev sahibi ekip Beşiktaş bu gole 44. dakikada Ramon Motta ile cevap verdi. Karşılaşmın ilk yarısı 1-1'lik skorla sona ererken İki ekip de derbinin 2. yarısında yakaladıkları önemli gol fırsatlarını değerlendiremeyince maç 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Şampiyonluğunu ligin bitimine 4 hafta kala ilan etme fırsatını yakalayan fakat bu şansı elinin tersiyle geri iten lider Fenerbahçe şampiyonluk kutlamalarını gelecek hafta Kadıköy'de oynanacak Çaykur Rizespor maçına bıraktı.

Ev sahibi siyah-beyazlı ekip ise Galatasaray'ın sahasında Kasımpaşa'ya farklı mağlup olduğu haftada ezeli rakibi Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalar direkt Şampiyonlar Ligi'ne katılma yarışında önemli bir avantajı kullanamadı.