Gönüllerin Kazan'anı!

CEV Şampiyonlar Ligi finalinde çok tutuk bir oyun sergileyen Vakıfbank özellikle ikinci sette hiçbir varlık gösteremedi... Dinamo Kazan'ın süper yıldızı Gamova'nın smaçlarına bir türlü önlem alamayan Sarı-Siyahlılar, son sette dirense de rakibine boyun eğmekten kurtulamadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mart 2014 Güncelleme 17 Mart 2014, 01:18
Gönüllerin Kazan’anı!

İÇİNDEKİLER

Vakıfbank bu kez başaramadı... Son 3 yılda iki kez zafer yaşadığı CEV Denizbank Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nin finalinde Dinamo Kazan ile karşı karşıya gelen Sarı-Siyahlılar rakibine 3-0 yenilmekten kurtulamadı. Vakıfbank ilk sete 3-0'lık bir farkla başlasa da sonrasında Dinamo Kazan 5-3 öne geçti ve ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Molanın hemen ardından eşitliği yakalayan temsilcimiz, üst üste bulduğu 4 sayı ile 11-8 öne geçti. İkinci teknik molaya 16-12 önde giren taraf Vakıfbank olsa da üst üste yapılan hataları iyi değerlendiren Dinamo Kazan ilk seti 25-23 kazanıp 1-0 öne geçti. İkinci sette Rus ekibi adeta fırtına gibi esti. Psikolojik olarak maçın içine giremeyen Vakıfbank hiçbir varlık gösteremezsen, seti 25-11 alan Rus ekibi skoru 2-0'a getirdi.

SON SETTE ÇOK İYİ SAVAŞTIK AMA...

Üçüncü sette müthiş bir çekişme yaşandı. 6-3 geriye düşen Vakıfbank etkili hücumlarla 9-9'da eşitliği yakaladı. Fakat ikinci teknik molaya 16-14 önde giren taraf Dinamo Kazan oldu. Rus ekibi kalan bölümde hata yapmayınca üçüncü seti 25- 23, maçı da 3-0 kazandı ve 2014 CEV Denizbank Kadınlar Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.

TEK TESELLİMİZ 2 ÖDÜL OLDU

İki temsilcimiz Vakıfbank ve Eczacıbaşı Vitra şampiyonluk hedefiyle gittiği Bakü'den eli boş dönerken, aldığımız iki ödül bize teselli oldu... Vakıfbank'ın milli pasörü Naz Akyol fair-play ödülüne layık görüldü. Eczacıbaşı'nın yıldızı Neslihan Demir ise final-four'un en iyi smaçörü ödülünü aldı. Turnuvanın MVP'si ise Dinamo Kazan'dan Gamova oldu.