Bu iş daha bitmedi

Şeref Dede ve Köksal Bayraktar, davada çelişkili ve anayasaya aykırı yönler bulunduğunu belirterek, davanın yeniden görülebileceğini söyledi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2014 Güncelleme 30 Ocak 2014, 01:36
Bu iş daha bitmedi

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de futbol gündeminin en önemli maddelerinden birisi Aziz Yıldırım... Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin hakkındaki hapis cezasını onayladığı Fenerbahçe Başkanı Yıldırım'la ilgili 'yeniden yargılanma' tartışmaları yapılırken TAKVİM çok önemli bilgilere ulaştı. Yıldırım'ın avukatlarından Şeref Dede ve Köksal Bayraktar izleyecekleri yol haritası hakkında bilgi verdi. İki avukat da davada çelişkili noktalar bulunduğunu belirterek, "Dava, Ceza Genel Kurulu'na taşınabilir ya da yeni çıkacak yasayla yeniden düzenleme yapılabilir" ifadesini kullandı. Davanın Ceza Genel Kurulu'na taşınması için yaptıkları başvurunun içeriğini anlatan Şedef Dede, "Kararda çelişkili ve anayasaya aykırı konuları belirttik ve konunun Ceza Genel Kurulu'na taşınmasını istedik" dedi.

EKİNCİ İLE İLGİLİ İTİRAZIMIZ NİYE REDDEDİLDİ?
Dede, Emenike dosyasının en büyük çelişkilerden birisi olduğunu belirterek, "Emenike beraat etti ama dosyadaki diğer isimler ceza aldı" diye konuştu. Bayraktar ise "Bugün (dün) Balyoz davasında soruşturma sırasında görev yapan hakimin yargılamada görev alamayacağı kesinleşti. Soruşturma hakimi Mehmet Ekinci dava sırasında 16. Ağır Ceza'da Şekip Mosturoğlu'na tutuklama kararı veren hakim. Biz de buna itiraz ettik. Ancak Yargıtay bizim aynı konuda Mehmet Ekinci ile ilgili itirazımızı reddetti. Bu da başka bir çelişki" ifadesini kullandı.

ÖZGENER'İ NEDEN DİNLEMEDİNİZ?
Bayraktar, "Telefon dinlenmesi için kuvvetli suç şüphesi gerekiyor. Dinleme Şubat 2011'de yapılıyor. Şike Nisan 2011'de suç kapsamına giriyor. O zaman suç olmayan bir şey için dinleme yapılıyor. Yargıtay 'Çete'den dinledik" diyor. Olgun Peker-Mahmut Özgener ve Mahmut Özgener-Aziz Yıldırım arasındaki görüşmelerde çete bağlantısı olduğunu ileri sürüyorsun, ama Özgener'i tanık olarak dinlemiyorsun" dedi.

EN BÜYÜK KOZ EMENIKE!
Hakkında 'para sayma görüntüleri' var denilen Emenike beraat ederken Aziz Yıldırım, Sami Dinç ve menajer Erdem Konyar ceza aldı. F.Bahçe'nin avukat larına göre sadece bu çelişki bile konuyu Ceza Genel Kurulu'na taşıyabilir
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın umudu Emenike.. 3 Temmuz şike soruşturmasında "para sayma görüntüleri var" denilen ancak bu davadan beraat eden Emenike, Başkan Aziz Yıldırım için bir umut kapısı oldu.

ÇELİŞKİLER VAR
Avukat Şeref Dede, "Karabük'te oynarken para karşılığı şike yaptığı iddia edilen Emenike, mahkeme tarafından suçsuz bulundu. Ancak Aziz Yıldırım, Sami Dinç ve menajer Erdem Konyar aynı olayda ceza aldı. Bu çok büyük bir çelişki. Böyle dünya kadar çelişki var. Davanın Ceza Genel Kurulu'na taşınması için yaptığımız başvuruda bu çelişkilerden bahsettik. Ayrıca yapılacak düzenleme ile yeniden yargılama
yapılabilmesi de mümkün" diye konuştu.

ADİL BİR YARGILAMA İSTİYORUZ
Aziz Yıldırım'ın avukatlarından Şeref Dede, gelinen noktada davanın yeniden görülmesi gerektiğini söyledi. Dede "Adil bir yargılama istiyoruz. Bu nedenle ortadaki çelişkilerin anayasaya aykırı hususların giderilmesi lazım" dedi.

TANIKLARA SORU BiLE SORAMADIK
Aziz Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar, "3 tane tanık duruşma dışında dinlendi. Abdullah Avcı, Lütfü Arıboğan ve İlhan Helvacı. Biz soru soracaktık. Hakim bize soru sorma hakkı tanımadı. Tanıkları odasında dinledi. Hakim bu 3 kişiyi esas almadığını söyledi. Ama bizim sorularımızdan sonra belki esas alacaktı. Usule aykırı şeyler yapıldı" dedi.

TÜM GÖZLER YILDIRIM'DA
Hakkında verilen hapis cezası onaylanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'la ilgili resmi karar henüz tebliğ edilmedi... Yıldırım'ın bu süreçte başkanlık konusunda nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor.

TUNÇ ÖZGEN