4 köşe 4 hece Fe-ner-bah-çe

Kanarya, Akhisar önünde 24. dakikada Kuyt ile penaltı vuruşundan yararlanamadı. 10 kişi kalan rakibine acımayan Fenerbahçe, Emineke, Sow, Webo ve Kuyt ile farka koştu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Aralık 2013 Güncelleme 14 Aralık 2013, 01:11
4 köşe 4 hece Fe-ner-bah-çe

İÇİNDEKİLER

Lider Fenerbahçe durdurulamıyor... Sarı-Lacivertliler, 15. haftanın açılış maçında sahasında Akhisar Belediye'yi 4-0 mağlup etti. Sarı-Lacivertli takım maça hızlı başlayan taraftı. 24. dakikada Sonko'nun eline çarpan top sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi ve Sonko kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Topun başına geçen Hıllandalı Kuyt topu Evren'e nişanladı. Bu dakikadan sonra temposunu daha da artıran Fenerbahçe, ilk yarının bitimine 2 dakika kala Emenike'nin şık golüyle öne geçti. İkinci yarılarda daha çok pozisyona giren Kanarya taraftarını ve takipçilerini yine yanıltmadı. Rakibinin 10 kişi kalmasıyla daha da iştahlanan Fenerbahçe'nin ikinci golü de gecikmedi. 53. dakikada bu kez Emenike'nin asistinde Sow topu ağlara gönderdi. Akhisar Belediye ikinci golden sonra iyice demoralize oldu. Fenerbahçe de tüm hatlarıyla Akhisar kalesine yüklendi. İkinci golden 5 dakika sonra Kamerunlu Webo sahneye çıktı. Onun golü Kadıköy'deki kadın ve çocuk taraftarları kendinden geçirdi. Sarı-Lacivertli takımın 4. golü Portekizli Alves'ten geldi. Kullanılan korner atışında topa iyi yükselen Alves, 68. dakikada topu kafayla kaleye gönderdi. Kuyt'ın dokunuşu skoru belirledi. Fener, kadın ve çocukların izlediği karşılaşmada izleyenlere futbol şov izlettirdi. Karşılaşma sonrası, coşku hakimdi...

İLK YARIYI LİDER BİTİRMEYİ GARANTİLEDİ
Zirvenin sahibi olan F.Bahçe böylece ilk yarının bitimine iki hafta kala liderliğini garantiledi. Fenerbahçe Süper Lig'de oynadığı 15 maçta 37 gol atarken 38 puan topladı ve büyük bir başarıya imza attı. Fenerbahçe'nin bol gollü galibiyetleri akıllara 103 gollü sezonu hatırlatıyor. Sosyal medyadaki taraftarlar da 103 gollü rekorun kırılabileceği görüşünde... Çünkü F.Bahçe çok pozisyona giriyor.

* * *
KADIKÖY'DE SON GOLÜN SAHİBİ KUYT
Fenerbahçe'nin son golü Kuyt'a yazıldı! Maçın hakemi soyunma odasında pozisyonu tekrar izledikten sonra Alves'in kafasından sonra topa Kuyt'ın dokunduğunu gözlemledi ve golü Hollandalı oyuncuya yazdı.

* * *
HASAN ALİ KALDIRIM 14 HAFTA SONRA
Fenerbahçe, Akhisar Belediye karşısında Çaykur Rizespor maçından tek değişiklikle çıktı. Sarı-lacivertli takımda cezalı Caner Erkin'in yerine savunmanın solunda Hasan Ali Kaldırım görev yaptı. Kaldırım, böylece ligin 1. haftasındaki Konyaspor maçından sonra ilk kez 11'de kendine yer buldu.

* * *
GLADYATÖR EGEMEN TAMAMLAYAMADI
Tank gibi fiziğiyle rakip forvetlere göz açtırmayan Egemen Korkmaz, maçın 54. dakikasında sakatlanarak yerini Bekir İrtegün'e bıraktı. Tecrübeli stoperin burnuna tampon yapılırken tedavisine de hemen başlandı. Egemen'in önümüzdeki hafta oynanacak maça yetişeceği öğrenildi.