Mancini: Derbide iyi oynayamadık

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Fenerbahçe ile oynanan maçta takım olarak iyi oynamadıklarını söyledi.

Giriş Tarihi 10 Kasım 2013, 00:00 Güncelleme 10 Kasım 2013, 22:09
Mancini: Derbide iyi oynayamadık

İÇİNDEKİLER

Sarı-kırmızılı takımın, Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olduğu karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan İtalyan teknik adam, ligin uzun bir maraton olduğunu belirterek, "Bu maçta yapmamız gereken hataları yaptık. Böyle oynarsanız mağlubiyet kaçınılmaz olur. Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. Üç puanı hak ettiler. 9 puanlık bir fark var. Uzun bir maraton içindeyiz. Karamsar olmamak lazım. Bunu kapatabiliriz. Bugün takım olarak kötü oynadık." diye konuştu.

Defansta yapılan hatalar konusunda ise Mancini, "Gol yeniyorsa hatalardan kaynaklanıyor. Basit goller yememiz gerekiyor. Üst seviyedeki takımlar gol yemiyor. Gol yeyince bunu çevirmek zor oluyor. Savunmada çalışmalar yapıyoruz, çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Defansif anlamda kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Gol yeyince işler daha karmaşık oluyor. Burada önemli olan defansif anlamda oyunu geliştirmemiz gerekiyor." dedi.

Bir gazetecinin, "Derbiye çıkarken önceliğiniz neydi. Kazanmamak mı yoksa kaybetmemek miydi ?" sorusuna İtalyan teknik adam, "Tabiki kazanmak vardı. Biliyorduk zor maç olacağını, maçtan önce mutlaka kazanmak istiyorduk." diye cevapladı.

Şampiyolar liginde kaybedilen bir şeyin olmadığını hatırlatan Mancini, "Şampiyonlar liginde gruptan çıkma ümidini devam ettiren bir takımız. Real Madrid ve Juventus maçlarımız var. Grubun kaderini kendi evimizde oynayacağımız Juventus maçı çevirecek. Kaybedilmiş bir şey yok." dedi.