Psikolojik çöküntü

Trabzonspor Teknik Direktörü 3-2'den sonra gerilmemeleri gerektiğini ifade ederek, "Rakibin 2.golü bizde psikolojik çöküntü yarattı. Ancak grupta avantaj hala kendi lehimize"dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2013 Güncelleme 04 Ekim 2013, 00:51
Psikolojik çöküntü

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay Lazio beraberliğini psikolojik çöküntüye bağladı. Akçay kenardan gelen oyuncuların Lazio'ya büyük katkı yaptığını ifade ederek, "4. golü yakalamamamız maçın kırılma anı oldu. 3-2'den sonra o kadar gerilmemeliydik. Bu gol bizde psikolojik çöküntü yarattı. Lazio'yu sonradan giren oyuncular değiştirdi. Bu ruhsal bir refleks ifadesini kullandı. Lazio'nun favori olduğu bir maçı geride bıraktıklarını belirterek, "Maçın başından sonuna kadar etmek tempoyu yükseltmek sorumluluk almak ve rakibe zorluklar çıkarmak gibi bir anlayışla oynadık. Maçın kopacağı anlarda Alanzinho ve Henrique'nin kaçırdığı gollerden sonra dikkatimizin dağıldığı zaman diliminde rakip beraberliği yakaladı" dedi. Grupta ikinci hafta maçları sonunda avantajın kendi lehlerinde gözüktüğünü söyleyen Akçay, "Alt sıradaki 2 takımla sahamızda oynayacak olmamız bir avantaj" dedi.

TRABZON'A YAZIK OLDU
Trabzonspor, Lazio karşısında maça mükemmel bir başlangıç yaptı. Rakibi önünde etkili ataklar yapan Bordo-Mavili takım arka arkaya yakaladığı gollerle 3-1 öne geçti. Avni Aker'de büyük bir bayram yaşanırken herkes temsilcimizin farkı daha da artıracağını sanıyordu. Ancak son 6 dakikada büyük bir kabus yaşandı ve Trabzonspor yediği 2 golle 1 puanla yetindi.

LAZIO BİLE SKORA ŞAŞIRDI
Trabzonspor 3-1 öne geçtikten sonra tribünlerde zafer şarkıları söylenmeye başladı. Ancak savunmada son 10 dakikada yapılan basit hatalar bir anda Lazio'nun 2 gol bulmasına neden oldu. Bu gollere Lazio bile şaşırdı.

ÖZELLİKLE İKİNCİ GOLDE HATALIYDI
Trabzonspor kalecisi Onur Recep Kıvrak, Lazio maçında yediği ikinci golle yeteneklerine ihanet etti! Yan topta hatalı çıkış yapan Onur, İtalyan oyuncu Floccari'nin golüne engel olamadı.

19 YIL SONRA YENİDEN
Trabzonspor ile Lazio 19 sezon sonra karşı karşıya geldi. Bordo-Mavililer 1994-1995 sezonunda UEFA Kupası 3. turunda karşılaştığı Lazio'ya ilk maçta sahasında 2-1, deplasmanda da aynı sonuçla yenilerek kupaya veda etmişti. O dönemde Trabzonspor'un gollerini atan Hami Mandıralı yardımcı hoca olarak kulübede yer aldı.

SAĞANAK YAĞMUR TRİBÜNÜ ETKİLEDİ
UEFA Avrupa Ligi'nde kaybetmeden yoluna devam eden Trabzonspor'un Lazio ile oynadığı karşılaşmada sağanak yağmur hiç durmadı. Bu nedenle Maraton ve açık tribünde geniş boşluklar olduğu gözden kaçmadı.

LAZİO'YU TARAFTARI YALNIZ BIRAKMADI
İtalya'dan kafileyle birlikte gelen yaklaşık 100 Lazio taraftarı İtalyan takımını yalnız bırakmayarak destek verdi. Karşılaşma öncesi Mustafa Reşit Akçay rakip takım kulübesine giderek Lazio'nun hocası Petkoviç'e başarılar diledi.