Bağıra bağıra gelen felaket

İstanbul Vali Yardımcısı Aziz Mercan, 6 Ağustos'ta Olimpiyat Stadı'ndaki denetlemede, "Burada büyük ölçekli maç oynanamaz" uyarısını yaptı. Ancak TFF ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bunu dikkate almadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2013 Güncelleme 04 Ekim 2013, 01:01
Bağıra bağıra gelen felaket

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçın yankıları henüz sürerken Takvim çok önemli bir gerçeği ortaya çıkardı. İstanbul Vali Yardımcısı Adil Mercan'ın Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki derbi oynanmadan çok önce Olimpiyat Stadı'nda yetkililerle birlikte bir denetleme yaptığı bilgisine ulaşıldı. Burada stat içini ve stat dışını baştan başa inceleyen Mercan çok önemli eksiklikler tespit etti. Gişelerin yetersiz olduğunu belirleyen Adil Mercan güvenlik aramalarının yeteri derecede yapılmasını sağlayacak ortam olmadığını da belirledi. Ayrıca tribünler arasında geçişleri engelleyecek bariyerlerin de bulunmadığını gören Adil Mercan, "Burada büyük ölçekli maç oynanamaz" fikrine vardı.

KİMSE DİKKATE ALMADI
Olimpiyat Stadı'ndaki bu eksiklikleri belirleyen Aziz Mercan TFF ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bu konudaki görüşlerini bildiren birer yazı da gönderdi. Bu uyarıya rağmen ne TFF ne de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bunu dikkate almadı. Mercan son yapılan İl Güvenlik Toplantısı'nda bu konudaki rahatsızlığını dile getirerek, "Biz Olimpiyat Stadı'nda üst düzey maç oynanamaz uyarısında bulunmuştuk. Çünkü burada can güvenliği olmadığı belliydi. Ancak kimse bizi dikkate almadı. Olayların ucuz şekilde atlatılması çok sevindirici bir gelişme" diye konuştu.

ZİHİNLERDEN SİLİNMEDİ
Beşiktaşlı taraftarların Galatasaray ile Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta sahaya inmesi hala gündemdeki yerini koruyor.

9 EKİM'DE DURUŞMA VAR
Beşiktaş'ın G.Saray maçında yaşanan olaylar nedeniyle aldığı 4 maçlık saha kapatma cezasıyla ilgili yaptığı itiraz için Tahkim Kurulu'nun 9 Ekim Çarşamba günü konunun görüşülmesi için duruşma yapacağı belirtildi.