Suç duyurusunda bulunacak

İtalya'nın Lazio kulübünün başkanı Claudio Lotito Galatasaray'ın gol kralı oyuncusu Burak Yılmaz'ın menajerine suçlamada bulundu.

Giriş Tarihi 04 Eylül 2013, 00:00 Güncelleme 04 Eylül 2013, 16:45
Suç duyurusunda bulunacak

İÇİNDEKİLER

Lotito, golcü futbolcunun son anda gerçekleşmeyen transferinden dolayı oyuncunun menajerinin sorumlu olduğunu iddia etti.
Uzun süredir sarı-kırmızılı kulübe Burak Yılmaz transferi için girişimlerinde bulunan Lazio kulübünde Başkan Claudio Lotito olumsuz sonuçlanan transferin perde arkasında oyuncunun menajerinin olduğunu anlattı. Corriere dello Sport gazetesine konuşan Başkan Lotito, "Burak Yılmaz'ı ben aramadım, bana önerildi. 15 Ağustos'ta bir arabulucu bana, 'Yılmaz, Galatasaray'dan ayrılmak istiyor ve Lazio'ya gelmek için uygun' dedi. Yılmaz'ı teknik direktörümüz Petkovic ve Sportif Direktörümüz Tare çok beğeniyor. Geçen sene de kendisini transfer etmek için çalışmıştık dedi.
Burak için yaptıkları görüşmeler sonucunda 28 yaşındaki milli oyuncunun kendilerine 13 artı 2 milyon Euro'ya mal olacağını belirten Lottito, "Her şeyde anlaşmıştık ancak sonra oyuncunun menajerinden bir elektronik posta geldi. Benden, 5 yıllık anlaşmanın yüzde 10'u olarak 2 milyon avro istedi. Ben de 'yokum' dedim. Bu bir gasp. Futbol dünyasına menajerlerin etkisi üzerine bir şeyler yapılmasını umut ediyoruz. Transfer sisteminin suçu. Lig kurallarının bu konu yüzünden gözden geçirilmesi için çabalıyorum. Bu konuda UEFA Başkanı Michel Platini ile de görüştüm. UEFA ve FIFA da harekete geçmeli. Menajer Egesel bir suç duyurusu alacak. Bu konuyu yeniden görüşeceğiz ifadelerini kullandı.
Başkan Lotito, Galatasaray Sportif Direktörü Bülent Tulun ile geçen hafta, ofisinde yaptıkları görüşmede hazır bulunan Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil'in kendisine "Verin 15 milyonu" dediğini ileri sürerken, "O nasıl ücreti belirleyebiliyor? açıklamasında bulundu.