Doktor ne diyorsa o!

Sow için "Sakat sakat imza attı" iddialarının ardından dedikoduya imkan vermemek için Alves ve Kadlec sıkı bir sağlık kontrolünden geçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Haziran 2013 Güncelleme 17 Haziran 2013, 00:17
Doktor ne diyorsa o!

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'nin eski doktoru Ertuğrul Karanlık'ın "Sow alındığında sakattı. MR'dan geçirilmeden imza attırıldı" sözleri geçtiğimiz sezonun ilk yarısında çokça tartışılmıştı! Moussa Sow üzerinden yapılan eleştirilerin ardından Fenerbahçe bu kez işi ince eleyip sık dokudu! Sarı-Lacivertli ekibin doktoru Burak Kunduracıoğlu yeni transferlerin sağlık kontrolleri için Liv Hastanesi'ni adeta alarma geçirdi. Bruno Alves 3.5, Kadlec 4.5 saat boyunca testten geçti. Bel, kalça, ayak bileği MR'ları, kıkırdak testi, kan testi, eko, efor ve kardiyo gibi testlerin tamamı uygulandı.

SAKATLIK GEÇMİŞİ ÖNEMLİ!
Yeni transferlerin geldikleri takımlardan geçmişte yaşadıkları sakatlıkların yer aldığı sağlık raporları da isteniyor. 2 yıl geriye dönük olarak yaşanan sakatlıklar ile ilgili testlere de tabi tutulan sporcuların kas kuvvetleri de ölçülüyor. Konu ile ilgili olarak konuşan kulüp doktoru Burak Kunduracıoğlu, "Hem sporcunun sağlığı hem de kulübe daha fazla nasıl faydalı olabileceği yönünde çalışmalar yapıyoruz. Sakatlanma riskini en alt seviyeye indirip, performansını en üst seviyeye nasıl çekeriz mantığı ile çalışıyoruz" dedi.

KONTROLLERDE KUŞ UÇURMADILAR
Bruno Alves ile Kadlec'in kontrolleri toplam 8 saat sürdü. En küçük bir sakatlık riski dahi gözden kaçırılmadı...


Oğuz YÖRÜK