Ronaldo çılgınlığı 120 milyon €

60 milyon Euro'ya Falcao'yu kadrosuna katan Monaco'nun şimdiki hedefi Ronaldo. Monaco, Real'in yıldızı için 120 milyon Euro'yu gözden çıkardı. Ronaldo'ya ise yıllık 20 milyon Euro verecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Haziran 2013 Güncelleme 13 Haziran 2013, 00:50
Ronaldo çılgınlığı 120 milyon €

İÇİNDEKİLER

Fransa 1. Ligi'ne bu yıl yükselen Monaco yaptığı transferlerle gündemi belirlemeye devam ediyor. Atletico Madrid'den Radamel Falcao ve Porto'dan James Rodriguez ile Joao Moutinho'yu transfer ederek transfer sezonuna hızlı bir başlangıç yapan Monaco'nun şimdiki hedefi Real Madrid'in süper starı Cristiano Ronaldo... Fransa 2. Ligi'nde şampiyonluğa ulaşarak 1. lige geri dönen Monaco, bu transferler için 110 milyon Sterlin bonservis bedeli ödedi. İngiliz gazetesi Independent'in haberine göre durmak bilmeyen Monaco, şimdi de Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'yu gözüne kestirdi.

PİYASA ALT-ÜST OLDU
Futbol gündeminin üst sıralarını meşgul eden bu haberde, Monaco'nun bu transfer için Real Madrid'in kapısını dünya rekoru anlamına gelen 85 milyon Sterlin yani (100 milyon Euro) teklif ederek çalacağı belirtildi. Ronaldo'ya da yıllık dudak uçuklatıcı bir miktar olan 17 milyon Sterlin (20 milyon Euro) önermeye hazırlandığı iddia edildi. Son 4 sezondur Real Madrid forması giyen Ronaldo, Manchester United'den La Liga ekibine 80 milyon sterlin karşılığında transfer edilmişti. Madrid kulübüyle çıktığı 201 maçta 199 gole imza atan Ronaldo'ya sezon içerisinde sözleşme uzatma teklifi götürülse de, Los Galacticos bu konuda bir sonuç alamadı.

HEDEF MESSİ
Arjantinli Lionel Messi'nin Barcelona'da kazandığı maaştan daha fazlasını hakettiğini düşünen Ronaldo, Real Madrid'den astronomik bir rakam istedi. Ronaldo'nun Monaco'nun teklifini kabul edip primler hariç yıllık 12 milyon Euro kazanan Messi'yi geçeceği belirtiliyor.

DEVLER LİGİ'NDE ZİRVEYİ BIRAKMADI
Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde finale kalamadan elense de Ronaldo, 12 golle dev organizasyonun gol kralı oldu.

* * *
KESENiN AĞZINI AÇTILAR...
İngiltere'nin dev ekiplerinden Manchester City, Arap milyarder Sheikh Mansour'un takımı almasının ardından kesenin ağzını açtı. City, haftada dağıttığı 100 bin 764 sterlinle dünyanın en fazla maaş veren kulübü oldu.