"O kupa Trabzonspor'a gelecek"

Trabzonspor'un yeni seçilen başkanı "2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor'dur, mahkemeler tarafından da kanıtlanmıştır" dedi ve kupayı almak için gerekli girişimleri yapacaklarını belirtti.

Giriş Tarihi 28 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 28 Mayıs 2013, 21:18
O kupa Trabzonspor’a gelecek

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor'un çiçeği burnunda başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu çarpıcı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"O KUPAYI KENDİ ELLERİYLE VERECEKLER"
"Alın terini; Türkiye'de adil bir yönetim varsa teslim etmek zorundadır. Konuyu magazinselleştirip 'kupamızı istiyoruz, kupamızı istiyoruz' diye değil. Bunun yolu bellidir. 200-300 kişinin yürümesi kameralarla 2000-3000 kişi gösteriliyorsa biz 300-500 bin kişiyi yürüteceğiz. Trabzonspor'un kupasını haksız yere kim aldıysa kendi eliyle teslim edecek."

"2010-2011 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR'DUR"
"Bu mücadelenin yolu bellidir; UEFA, FIFA. Eski yönetim bunları denememiştir, başvuruda bulunmamıştır. Bizim çalışmamız olduğunu ve başvuruları yapacağımızın bilinmesini isterim. Türkiye'de herkesin bildiği bir şey var. 2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor'dur, mahkemeler tarafından da kanıtlanmıştır.

"SUÇSUZUM DİYE DIŞARIDA DOLAŞANLAR..."
"Trabzonspor bu süreci iyi yönetememiştir. 622 sayılı önergeye Galatasaray, Bursaspor ve Orduspor karşı çıkarken bizim başkanın imzalamaması talihsizliktir. Değişmeseydi dışarı çıkıp suçsuzum diye dolaşan insanlar içeride daha fazla ceza almış durumda olurdu."

"BAŞKAN OLMASI FENERBAHÇE 'NİN AYIBI"
"Bizim kurumlarla sıkıntımız yoktur. 18 takım da bizim için değerlidir. Biz bu takımları kirletenlere karşıyız. Türk futbolunu temizlemek için mücadele edeceğiz. Bahsettiğiniz kulübün başkanını hala kulübünün başında tutuyorsa o camianın ayıbıdır. Sadece kupa çalmaktan ceza almadı, farklı cezaları da var. Başta durması Fenerbahçe'nin ayıbıdır.

Kirli insanları futbol dışına atarsak; futbolun bir temaşa olduğunu, bir şov olduğunu insanlara gösterebiliriz. Bunu yaparken de futbolu iyi yönlendirmemiz, temiz bir futbol bırakmamız lazım. Biz kendi içimizdeki yapılandırmayı tamamlayıp bir geri dönüş sergilemek zorundayız. Hedefimiz ilkeli futboldur. Gelecekte Türk futboluna ahlaklı bir futbol istiyorsak, Türk futbolundaki ahlaksız kimseleri bu futboldan atmalıyız. Bu bir sınavdır, bu sınavı hep beraber vermeliyiz. Bunun da öncüsü Türk basını olmak zorundadır."

SADRİ ŞENER'E ELEŞTİRİ
"Şike sürecini iyi yönetemedik. Eski başkanımızdır Trabzonspor'a hizmet etmiştir ama 'kupamızı verin' sözleriyle olmuyor. Tahkim kurulunda onaylana kadar bir çabası olmamıştır. Ondan sonra sözleri olmuştur. Takım da bu olaydan etkilenmiştir. İşi sulandırmadan hak sahibine teslim edilene kadar mücadelemizi vereceğiz. Teslim edilmesinin yolu bellidir."

TEKNİK DİREKTÖR KONUSU
Tolunay Kafkas'ın Mustafa Akçay'ın göreve getirildiği ile ilgili bilgisinin olmadığını söylediği hatırlatılan Hacıosmanoğlu, "Hocamızla görüşmedik. Erken açıklama yapmış olabilirim. Göreve başlarken bir hata. Tolunay hoca Trabzon'da değil" diye konuştu.

SPORTİF DİREKTÖR FATİH TEKKE
Bordo mavililerin çiçeği burnunda başkanı, eski futbolcuları Fatih Tekke'nin de sportif direktör olacağını sözlerine ekledi.