Amsterdam'da Fener alarmı

Amsterdam Emniyet Müdürü Pieter Jaap Aalbersberg, "Umarım finalde Chelsea'nin rakibi Türkler olmaz. Güvenlik konusunda çok ciddi problemler yaşayabiliriz" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Nisan 2013 Güncelleme 30 Nisan 2013, 03:02
Amsterdam’da Fener alarmı

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'yi perşembe günü Lizbon'da oynanacak Benfica maçının heyecanı sardı... Fakat Sarı-Lacivertliler henüz finale adını yazdırmamasına rağmen Amsterdam'da Türk alarmı verilmiş durumda... Final maçının oynanacağı Amsterdam'ın Emniyet Müdürü Pieter Jaap Aalsbersberg dün çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Chelsea'nin finale yükselmesine kesin gözüyle baktığını söyleyen Aalsbersberg, "Umarım Chelsea'nin rakibi Türkler olmaz. Futbol coşkusu birbirini aratmayan iki ülkenin finalinde tansiyon çok yüksek olacaktır. Final için bizim hazırlıklarımız tamam. Ama olası bir İngiliz- Türk finalinde güvenlik açısından ciddi sorunlar yaşayabiliriz. Bu nedenle finalde Benfica'yı istiyoruz" diye konuştu. Hollandalı yetkililerden alınan bilgilere göre Fenerbahçe'nin finale kalması durumunda Amsterdam'a yaklaşık 100 bin Türk akın edecek. Bu nedenle büyük bir endişe hakim.

KANARYA MEŞALELERLE LİZBON'A UĞURLANIYOR
Öte yandan Fenerbahçe, tarihi Benfica rövanşı için bugün Lizbon'a gidiyor... 18.00'de özel bir uçakla Portekiz'e gidecek olan Sarı- Lacivertli kafile, taraftarların konvoyuyla Samandıra'dan Sabiha Gökçen Havalimanı'na gidecek. Sosyal ortamda organizasyonlar yapan taraftarların tezahüratlar ve meşalelerle takımı yolcu edeceği belirtiliyor. Fenerbahçe, İstanbul'daki son çalışmasını yarın sabah gerçekleştirecek.