UEFA Avrupa Ligi Kupası Amsterdam'da

UEFA Başkanı Michel Platini, 15 Mayıs'ta Amsterdam Arena Stadyumu'nda oynanacak UEFA Avrupa Ligi Final maçı sonrası şampiyon olan takıma verilecek olan UEFA kupasını Amsterdam Belediye Başkanı Eberhard van der Laan'a teslim etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Nisan 2013 Güncelleme 19 Nisan 2013, 19:50
UEFA Avrupa Ligi Kupası Amsterdam’da

İÇİNDEKİLER

Kupa teslim töreni Başkent Amsterdam'daki Beurs van Berlage binasında gerçekleşti.Teslim töreninde konuşma yapan UEFA Başkanı Michel Platini, "1970'lerde Ajax ve Johan Cruyff efsanesini bilmeyen yoktur. Hollanda için o yıllarda Ajax Johan Cruyff ile başarıdan başarıya koşmuştur. Aynı zamanda efsaneleşmiştir. Hollanda'nın futbol elçisi Patrick Kluivert ile birlikte UEFA kupasını getirerek, Amsterdam Belediye Başkanına teslim ettik." dedi.

Amsterdam Belediye Başkanı Eberhard van der Laan, "Amsterdam şehrimizde oynanacak olan UEFA final maçı için en güzel organizasyonu yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Amsterdam kültür şehri olmasının yanı sıra profesyonel, futbol organizasyonlar şehridir.Çok sayıda futbol okullarımız bulunmaktadır. Amsterdam Arena stadyumuna UEFA final maçını vermekle bizleri onura etmiştir. Sizler de profesyonelce bir organizasyon yapacağımızdan emin olabilirsiniz." dedi.

Hollanda'nın ünlü futbolcularından Patrick Kluivert, "Yıllarca Ajax takımında futbol oynadım. Çocukluğumda eski stadyum olan Olimpiyat Stadyumuna Ajax'ın maçlarına giderdim. Bugünlere gelemem de en büyük pay olan Ajax Kulübüne borçluyum. UEFA Kupasını futbol elçisi olarak Amsterdam Belediye Başkanına UEFA adına getirip teslim etmeyi hayal bile edemezdim. En iyi organizasyonu gerçekleştireceklerinden eminim." dedi.

Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) Başkanı Michael van Praag, "21 yıl önce Ajax UEFA kupasını alarak asla unutamayacağımız çok mutlu olduğumuz günü bize yaşattı.15 Mayıs'ta Amsterdam Arena Stadyumu'nda oynanacak olan final maçında en güzel bir organizasyon yaparak bayram havasında ve centilmence geçmesini diliyoruz." dedi.

Başkent Amsterdam'daki UEFA kupası 15 Mayıs'a kadar alttaki tarihlere göre belirtilen yerlerde sergilenecek.

19 Nisan: Amsterdam Güney Sporthallen
21 Nisan: Olimpiyat Stadyumu
23 Nisan: City Hall
25 Nisan: RTL stüdyolarında
26 Nisan: Reade rehabilitasyon merkezi
28 Nisan: Olimpiyat Stadyumunda
1 Mayıs: SV Geinburgia
2 Mayıs: KNVB (Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu) Zeist
2 Mayıs: RTL stüdyolarında
9 Mayıs: Amsterdam Güney Sporthallen
12 Mayıs: Olimpiyat Stadyumu
14 Mayıs: Amsterdam Müzesi