Terim yandı: 8+2 maç

Mersin maçında hakem ve temsilcinin üzerine yürüyen Galatasaray'ın hocası Fatih Terim yandı. İmparator'a hakaret ve tehditten 8 maç ceza geliyor... Tecrübeli hocanın ertelenen 2 maçlık cezası da yürürleğe girecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Nisan 2013 Güncelleme 08 Nisan 2013, 11:44
Terim yandı: 8+2 maç

İÇİNDEKİLER

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim'in hakem Süleyman Abay tarafından tribüne gönderilmesi ve maç sonu yaptığı açıklamalar nedeniyle ağır ceza geliyor. Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Terim'in saha içine girerek "Hepinizi yakacağım. Siz kim oluyorsunuz da beni kulübeden atıyorsunuz " ifadelerinin yanı sıra ağır çirkin sözler söylediği hakem ve gözlemci raporlarında yer aldı. Geçen sezon aldığı üç maç cezanın iki maçı Tahkim Kurulu tarafından 2 yıl süreyle ertelenen Terim'in dosyası son eyleminden sonra açılacak. Ordu maçında da aynı eylemde bulunan
Terim'in cezası bu nedenle katlanacak.

HAKEM VE TEMSİLCİ RAPORUNDA HEPSİ YAZIYOR!
Sabıkası bulunan Terim'in 4. hakem Palabıyık, hakem Abay ve temsilci İbrahim İçer'e hakaret ettiği raporlara yansıdı. Hakem Abay'ın üzerine yürümeden önce İdari Koordinatör Şükrü Hanedar ve antrenör Hasan Şaş tarafından engellenmek istenen, ancak öfkesini yenemeyen Terim hakem ve temsilci raporları doğrultusunda bugün (pazartesi) PFDK'ya sevk edilecek.

TALİMATLARA GÖRE 10 MAÇ GELECEK!
Profesyonel Disiplin Talimatı'na göre Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in eylemleri sonrası alacağı ceza 10 maçı geçebilecek. Talimatın, "Kişilik haklarına saldırı ve hakaret" başlıklı 42. maddesinin (C) bendine göre hakeme söz konusu eylemde bulunan teknik adamlara 3 maç ile 7 maç arası ceza öngörülüyor.

ŞAŞ İLE ÜMİT DAVALA DA SEVKEDİLİYOR
Fatih Terim sahadan çıkarken temsilci ile de benzer bir diyaloğa girdiği için bu maddeye göre alacağı toplam ceza alt sınırdan 6 maç olacak. Geçen seneden ertelenen 2 maçlık cezanın da devreye girmesiyle ceza 8 maça çıkabilecek. Terim'in oyun alanı içine girip ihlal durumu da cezaya eklendiği takdirde ceza on maç olacak. Hasan Şaş ve Davala'yı PFDK'ya sevk edecek.

UILENBERG TALiMATI YAKTI
Merkez Hakem Kurulu'nun Antalya'da yapılan devre arası seminerinde hakemlere çok önemli talimatlar verilmişti. Terim'i bu talimat yaktı. UEFA Hakem Kurulu üyesi Jaap Uilenberg, hakemin otoritesini sarsıcı hiçbir hareketin cezasız kalmamasını istemiş ve "Hakeme yönelik abartılı eylemler sadece bu ülkede yaşanıyor" diye konuşmuştu. Bunun üzerine hakemlere otoritesiyi sarsacak hiçbir harekete taviz verilmemesi konusunda talimat verilmişti.

ALİ ERDOĞAN