Beşiktaş'a Bursa darbesi

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında oynanan kritik maçta Bursaspor kendi sahasında Beşiktaş’ı Pinto, Batalla ve Ferhat'ın golleriyle 3-0 mağlup etti.

Giriş Tarihi 08 Nisan 2013, 00:00 Güncelleme 09 Nisan 2013, 02:26
Beşiktaş’a  Bursa darbesi

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş Bursaspor'la kaşılaştı. Zirve hesapları yapan Beşiktaş ile Avrupa kupalarına en kestirme yoldan gitmek isteyen Bursaspor'u karşı karşıya getiren maçta gülen taraf yeşil-beyazlı ekip oldu. Mücadeleye etkili bir başlangıç yaparak rakibinin gardını kırmayı başaran Bursaspor'a galibiyeti getiren goller 15. dakikada Sebastian Pinto, 36. dakikada Pablo Batalla ve 65. dakikada Ferhat Kiraz'dan geldi.

Beşiktaş'la oynadığı son 6 maçtan galibiyet alamayan Bursaspor, bu özlemini 3-0'lık galibiyetle sonlandırmış oldu.

Bursaspor 90 dakika boyunca oynadığı atak futbolla maça damgasını vurdu. Mücadeleye forvet oyuncuları Almeida ve Niang'dan yoksun çıkan Beşiktaş ise son haftalardaki formsuz görüntüsünü sürdürdü.

Bursaspor bu galibiyetle bu galibiyetle puanını 43'e çıkardı. 46 puanla 3.sırada kalan Beşiktaş'ta ise lider G.Saray ile arasındaki puan farkı 10'a çıktı

MAÇTAN DAKİKALAR

BURSASPOR HIZLI BAŞLADI
Maça hızlı başlayan yeşil-beyazlılar, ilk tehlikeli atağını 4. dakikada gerçekleştirdi. Batalla ile duvar pası yaparak sağ kanattan ceza sahasına giren Tuncay'ın yerden sert şutunda top, direğin yanından auta gitti.

PINTO'NUN ŞUTU DİREĞİ SIYIRDI
8. dakikada, Bursaspor atağında, Batalla'nın mükemmel ara pasıyla ceza sahasında ilerleyen Pinto'nun yerden vuruşunda top yandan auta çıktı.

PİNTO BU KEZ AVLADI
15. dakikada, Bursapor'un ilk golü geldi. Batalla'nın ara pasıyla ceza sahasına giren Pinto, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.

OĞUZHAN'DAN CILIZ ŞUT
28. dakikada, Beşiktaş atağında Oğuzhan'ın ceza sahası dışından sert şutunda top, kaleci Carson'da kaldı.

BATALLA FARKI 2'YE ÇIKARDI
36. dakikada, Bursaspor'un ikinci golü geldi. Sağ kanattan ceza sahasına giren Şener, topu ön direğe ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Batalla, plase vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-0.

PEKTEMEK GOLE YAKLAŞTI
44. dakikada, Beşiktaş atağında Mehmet Akgün'ün pasında ceza sahasına giren Mustafa'nın yerden sert şutunda top yandan auta çıktı.
İlk yarı, Bursapor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

FERNANDES'İN ŞUTU KALEYİ BULMADI
56. dakikada, Oğuzhan Özyakup ile ver kaç yapan Manuel Fernandes sağ çarprazdan ceza alanına girdi. Portekizli oyuncunun sert şutu üstten auta çıktı.

FERHAT KİRAZ'DAN 3. GOL
65. dakikada Ferhat Kiraz skoru 3-0 yapan golü attı. Sağ kanatta kullanılan taç atışıyla topla buluşan Pablo Batalla, yerden bir ortayla arka taraftan bindiren Ferhat Kiraz'a pasını gönderdi. Ferhat Kiraz rahat bir şekilde topu ağlara gönderiyor: 3-0

GÖKHAN ÇIKTI ERSAN GİRDİ
70. dakikada Beşiktaş'ın son değişiklik hakkında Ersan Adem Gülüm, Gökhan Süzen'in yerine oyuna dahil oldu.

BELLUSCHI'NİN SERBEST VURUŞU BARAJDAN ÇIKTI
80. dakikada Fernando Belluschi'nin kullandığı serbest vuruşta baraja çarpan top dışarıya çıktı.

TUNCAY YERİNİ MUSA'YA BIRAKTI
82. dakikada Bursaspor'un ilk değişikliğinde Musa Çağıran, Tuncay Şanlı'nın yerine oyuna dahil oldu.

TORAMAN SAKATLANDI
88. dakikada İbrahim Toraman sakatlanarak sahayı sedye ile terk etti. Beşiktaş 3 değişiklik hakkını kullandığı için kalan sürede 10 kişi etti.

Karşılaşmada başka gol olmayınca maç Bursaspor'un 3-0 galibiyetiyle noktalandı.

BEŞİKTAŞ'TA 5 EKSİK
Beşiktaş'ın genç golcüsü Mustafa Pektemek, 8 ay aranın ardından ilk kez forma şansı buldu.
Sezonun ilk yarısındaki Galatasaray maçında sakatlanan Pektemek, teknik direktör Samet Aybaba tarafından Almeida'nın yokluğunda forvet hattında görevlendirildi. Filip Holosko ise Aybaba tarafından ilk 11'e alınmadı.Beşiktaş, maça, sakatlıkları devam eden İsmail Köybaşı, Uğur Boral, Almeida, Niang ve Sivok'tan yoksun çıktı.

BURSASPOR'DA SERDAR AZİZ YEDEK
Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, son haftalarda formsuzluğuyla dikkati çeken Serdar Aziz'i ilk 11'e almadı ve onun yerine Ferdinand'ı tercih etti. Karaman, Sestak ve Basser'i de yedek soyundurdu.

TARAFTARLARDAN BÜYÜK DESTEK
Yeşil-beyazlı takımın taraftarları, İl Spor Güvenlik Kurulu kararı gereğince Beşiktaş taraftarlarının alınmadığı maç öncesi erken saatlerden itibaren stat çevresinde toplanmaya başladı. Bursasporlu futbolcuları, otobüsle stada girerken alkışlayan taraftarlar, daha sonra tribünlerdeki yerlerini aldı.
Tribünlerde çeşitli gösterilerle takımlarına destek veren taraftarlar, ısınmak için sahaya çıkan oyunculara, "Alemin kralı geliyor" diye tempo tutarak moral verdi.

Taraftarlar, önce takımı toplu olarak tribünlerin önüne çağırıp alkışladı, ardından da tüm futbolcuları tek tek davet edip "yumruk şov" yaptırdı.
Beşiktaşlı futbolcuların sahaya çıkmasıyla ise tribünlerde büyük bir uğultu koptu. Rakip takım oyuncularını önce ıslıkla protesto eden tribünler, daha sonra aleyhte tezahürat yaptı.
Taraftarlar, maçın başlama düdüğünden hemen önce tüm futbolcuları el ele tribünlere çağırarak alkışladı ve bunun ardından "tekbir" getirdi.