Dünyanın en büyüğü olmak istiyoruz

Galatasaray'ı başarıdan başarıya koşturan Fatih Terim, "Kimse her sene şampiyon olamaz. Ama hedefimiz dünyanın en büyüğü olmak" diye konuştu. Tecrübeli hoca, Burak Yılmaz için de "Onu artık elimizde tutmak çok zor" diye konuştu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Nisan 2013 Güncelleme 01 Nisan 2013, 01:13
Dünyanın en büyüğü olmak istiyoruz

İÇİNDEKİLER

Neredeyse her gün Avrupa'nın farklı bir gazetesine manşet olan Fatih Terim dün de İngiltere'nin en önemli yayın organlarından Observer'a röportaj verdi. İmparator belki de daha önce hiç olmadığı kadar iddialı açıklamalar yaptı. İşte Terim'in o sözleri: "Jose Mourinho ile eski arkadaşız. Her zaman keyif aldığım bir dostluğumuz oldu. Çeyrek final eşleşmesindeki mücadelemiz de bunu değiştiremeyecek.

" ŞAMPİYONLUĞA İNANDIK "
Galatasaray'da göreve başladığımda takım ligi 8. tamamlamıştı. Ama ertesi yıl kulüpteki herkes şampiyonluğa inandı ve kenetlendi. Kimse her sene şampiyon olamaz. Ama hedefimiz dünyanın en büyük kulübü olabilmek. Bunun için kapasitemiz, tecrübemiz ve cesaretimiz var."

DROGBA TAM BİR LİDER
Drogba fiziksel olarak her geççen gün daha iyiye gidiyor. Onun yetenekleri hakkında konuşmaya gerek yok. Takımdaki gençlerin doğal lideri durumunda. Liderlik onun genetiğinde mevcut."

BENİM ADIM FATİH TERİM
Burak Yılmaz 27 yaşında ama hala öğrenmeye açık. Herhangi bir zamanda herhangi bir yerden gol yapabilir. Shevchenko ile çok benziyorlar. Sürekli bir gol daha atmanın peşinde. Onu takımda tutmak kolay olmayacak, hedefleri var ve son kararı o verecek. Taraftarlarımız bana 'İmparator' diye sesleniyor. Bunu memnuniyetle kabul ediyorum ama benim adım Fatih Terim."

RONALDO'YA ÖNLEM ALIP PLANIMIZI DEĞİŞTİRMEYECEĞİZ
Fatih Terim, Real Madrid ve Ronaldo ile ilgili de düşüncelerini anlattı. Terim, "Ronaldo her an her şeyi yapabilir. Şu anda dünyanın en iyi oyuncularından biri. Ama Real Madrid iyi bir takım. Mesut, Sergio Ramos ve Di Maria gibi çok önemli oyuncuları var. Real Madrid sadece bir oyuncudan kurulu değil. Biz Ronaldo için özel önlem alıp planlarımızı değiştirmeyeceğiz. Biz futbol oynamak istiyoruz. Kazansak da kaybetsek de" diye konuştu. Tecrübeli teknik adam son olarak Cüneyt Çakır'ın çok önemli bir hakem olduğunu belirtip, "Ona güvenim sonsuz" dedi.