Tahkim 'tükürmedi' dedi Son karar: 4 maç

Dün toplanan TFF Tahkim Kurulu, PFDK'nın toplam 11 maç ceza verdiği Meireles'in cezasını 4'e indirdi. Tahkim, "Meireles'in ağzından sıvı çıkıyor. Ama kasten tükürmedi" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Aralık 2012 Güncelleme 28 Aralık 2012, 04:16
Tahkim ’tükürmedi’ dedi Son karar: 4 maç

İÇİNDEKİLER

G.Saray derbisinde Halis Özkahya'ya tükürdüğü eliyle küçük düşürücü hareket yaptığı gerekçesiyle çift sarı kart cezası ile birlikte 12 maç ceza alan Meireles'in cezasını Tahkim Kurulu 4+1'le 5'e düşürdü.

Gerekçeli kararda Raul Meireles'in kırmızı kart gördükten sonra hakeme sert bir şekilde itiraz ederken ağzından bir takım sıvıların çıktığı ama kasten Halis Özkahya'ya tükürmediği ifade edildi.

Meireles'e ağzından kasıtsız çıkan tükürük nedeniyle 1, kırmızı karttan sonra yaptığı şiddetli itiraz ve sportümenliğe aykırı hareketlerden dolayı 3, çift sarı kart nedeniyle 1, toplamda da 5 maç ceza verildi. Ziraat Türkiye Kupası'nda Sivasspor, Süper Lig'de Kardemir Karabükspor maçlarında forma giymemişti.

DEVRE ARASINDA HANGİ TAKIM KİMİ ALACAK?

Kupada 2 ligde 1 maç yok!
Meireles kupada 1461 Trabzon ve Bursa ile ligde Elazığ maçlarında oynamayacak. 2. yarının 2. haftasında G.Antep maçıyla sahalara dönecek.

Görüntü CD'lerinin toplamı 6.5 saat
Tahkim, yayıncı kuruluştan gelen 6 saat 38 dakika 35 saniye süren 5 cd'yi izledi. 'Farklı açılar' isimli CD'nin 15 ve 93. saniye aralığınad Meireles'in sert bir şekilde konuştuğu ve bu esnada kasıtsız olarak ağzından tükürük çıktığı belirtildi.

MEİRELES TÜKÜRDÜ TAHKİM YALADI
@cmytozer Bu dakikadan sonra Türk Futbolu adına yapılacak tek icraat istifa projesidir.
@salimtolan Allah'a inananlar, Allah'ın adaletinden şüphe etmezler. Adalet er ya da geç yerini bulacaktır.
@muratpek1905 Şikeye ceza yok. Irkçılığa ceza yok. Meireles tükürdü tahkim yaladı.
@ozkansumer Evladım ben size Tahkim Kurulu'na üye olamazsınız demedim ki adam olamazsınız dedim.
@06aspirin Meireles'in "Dövme" ve "görünüşü üzerinden ırkçılık yapan Sadri Şener kayıpyara karıştı.

DEVRE ARASINDA HANGİ TAKIM KİMİ ALACAK?