Song: Şenol hoca babam gibiydi

Galatasaray ve Trabzonspor'da forma giyen Kamerunlu eski yıldız futbolcu Rigobert Song, Türkiye'ye gelmesini sağlayan Gheorghe Hagi ve babası gibi sevdiği teknik direktör Şenol Güneş'i unutamıyor.

Giriş Tarihi 24 Aralık 2012, 00:00 Güncelleme 24 Aralık 2012, 11:28
Song: Şenol hoca babam gibiydi

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor'dayken oynadığı kolbastıyla zihinlerde iz bırakan eski futbolcu, Türkiye'den çağrılırsa herhangi bir takımda teknik direktör olarak çalışabileceğini söyledi.

Kamerunlu eski futbolcu Song, ülkesinin yerel kıyafetleriyle Türkiye'den giden heyetin akşam yemeğine katıldı. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Song, eski takım arkadaşlarının bazılarıyla hala iletişim halinde olduğunu kaydetti. Türkiye'deki futbolla dünyanın diğer yerlerindeki futbolun karşılaştırılamayacağını ifade eden eski yıldız, "Her ülkenin kendine has futbolu ve enerjisi vardır. Türkiye'de insanlar futbolu seviyorlar ve buna enerji veriyorlar. Bununla mutlu oluyorlar." dedi.

Türkiye'de unutamadığı anıları arasında önemli 2 şampiyonluk ve bir Türkiye kupası bulunduğunu hatırlatan ve bunları anlatırken heyacanlanan Song, "Galatasaray'da oynadığım iki yılda da şampiyon olduk. Trabzonspor'da oynadığım zamanda Türkiye Kupası'nı kazandık. Bunlar benim en güzel anılarım. Hagi, hoca beni Türkiye'ye getiren isimdi. Bende onun yeri farklı. Şenol Güneş benim için baba gibiydi. Fatih Terim'le hiç çalışmadım ancak kişisel olarak kendisini çok seviyorum." diye konuştu.

Fransa'da yaşayan Song, Kamerun'a gelip gidiyor ve Türk işadamlarıyla ülkesinde ticaret yapıyor. Paris'te profesyonel futbol eğitmeni olmak için eğitim alan Song, Kamerun milli takımının bütün organizasyonlarında öncülük yaptığını dile getirdi.
Trabzonspor'dayken kolbastı oynadığını ve bunu unutmadığını belirten Kamerunlu eski futbolcu, Trabzon'daki takım arkadaşı İbrahim Yattara'nın kendisinden daha güzel kolbastı oynadığını anımsattı. Savunmanın şefi olarak bilinen Song, Trabzonspor ve Şenol hocanın ilerde büyük başarılar elde edeceğine dikkat çekerek bu enerjiye sahip olduklarını söyledi.
"Türkiye'de hangi takımla çalışmak istersiniz ?" sorusuna cevap bulmakta zorlanan Song, "Benim için çok zor bir soru bana güveni verecek her takıma gelirim. Ben her zaman Türkiye'deyim. Tecrübelerimi paylaşmak isterim." dedi.