Rusya'da 'Karadeniz' rüzgarı

Rusya'nın UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcileri Rubin Kazan ve Anji, bir sonraki tura yükselmeyi garantiledi. Rubin kendi sahasında İnter'e fark atarken Anji de Udinese'yi mağlup etti.

Giriş Tarihi 23 Kasım 2012, 00:00 Güncelleme 23 Kasım 2012, 10:25
Rusya’da ’Karadeniz’ rüzgarı

İÇİNDEKİLER

Şampiyonlar Ligi'nde hüsran yaşayan Rus takımları, bu kez Avrupa Ligi'nde taraftarlarını mutlu etti. Rubin Kazan, İnter'i 3 -0 yenerek grupta liderliği ve bir üst turu garantiledi. Gökdeniz Karadeniz'in 2. dakikada attığı gol Rubin'in İnter'i yenmesinde büyük rol oynadı. Kazan ekibinin diğer iki golünü ise 85. ve 90. dakikada Rodon kaydetti. Gökdeniz'in 90 dakika oynadığı maçta 55. dakikada oyuna diğer Türk oyuncu Gökhan Töre de dahil oldu. Rubin, H Grubu'nda 13 puan toplayarak hem liderliği hem de bir sonraki turu garantiledi. 10 puanı olan İnter ikinci, 2 puanla Partizan üçüncü ve 2 puanla Neftçi son sırada.

Avrupa Ligi'nde Rusya'nın diğer temsilcisi Anji kendi sahasında Udinese'yi ağırladı. Anji'nin gollerini 72. dakikada Samba ve 75. dakikada Eto'o kaydetti. A Grubu'nda 10 puan toplayan Anji bir sonraki tura çıkmayı garantiledi. Anji, son maçında berabere kalması halinde grubu lider tamamlayacak. Anji'yi 7'şer puanı bulunan Liverpool, Young Boys ve dört puanı olan Udinese takip ediyor.