İşte yeni başkan

Kulüpler Birliği'nde yeni TFF başkanı olacak kişinin profili çizildi. Daha önce federasyon başkanlığı yapmamış bir ismin getirilmesi fikri benimsendi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2012 Güncelleme 08 Şubat 2012, 02:04
İşte yeni başkan

İÇİNDEKİLER

1- Daha önce Federasyon Başkanlığı yapmadı
2- Yakın zamanda kulüplerde yöneticilik yapmadı
3- Dirayetli, güçlü, karar verebilen, cesur biri...

Kulüpler Birliği dün İstanbul'da yaptığı toplantıda TFF başkanlığını masaya yatırdı. 15 kulübün temsilcisinin katıldığı toplantıda kimin başkanlığa getirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Şenes Erzik ve Haluk Ulusoy'un isimleri ön plana çıktı. Ancak Kulüpler Birliği ve Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'le Trabzonspor Başkanı Sadri Şener bu iki ismin başkan adayı olmasına karşı çıktı.

KAPI KAPANDI
Bunun üzerine Kulüpler Birliği'ne katılan yöneticiler yeni Futbol Federasyonu Başkanı'nın nasıl biri olması gerektiği yolunda görüşlerini bildirdi. Öncelikle daha önce Futbol Federasyonu başkanlığı yapmış birinin başkan olmaması konusunda görüş birliğine varıldı. Böylece Şenes Erzik, Haluk Ulusoy ve Levent Bıçakçı gibi isimlerin önü kapanmış oldu.

ÇABUK KARAR VERMELİ
Ayrıca yakın zamanda kulüp yöneticiliği yapmış isimlerin başkanlığı getirilmemesinin doğru olacağı görüşü hakim oldu. Bunun yarı sıra başkan olacak kişinin dirayetli, güçlü, çabuk karar veren cesur biri olmasında karar kılındı.

AKINCIOĞLU'NDAN İSTİFACILARA TEŞEKKÜR
Kulüpler Birliği toplantısı sonrası bir açıklama yapan Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, görevlerinden istifa eden Aydınlar, Lutfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ'a teşekkür etti. Akıncıoğlu Hüsnü Güreli'ye de başarılar diledi.

5 iSiM ON PLANDA
TFF başkanlığı için Mustafa Denizli, Mehmet Atalay, Ayhan Bermek, Ata Aksu ve Fikret Orman'ın isimleri ön planda...

Kulüpler Birliği'nde daha önce başkanlık yapmamış birinin TFF Başkanı olması görüşü ağırlık kazanınca 5 isim ön plana çıktı. Mustafa Denizli'yle birlikte Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Ayhan Bermek, Fikret Orman ve eski Federasyon Asbaşkanı Ata Aksu başkanlık için adı geçen isimlerden sadece birkaçı... Hüsnü Güreli ismi ise son anda listeye girdi.

DEMiRÖREN BAŞKAN OLSUN
Yıldırım Demirören, Nihat Özdemir'in, "TFF Başkanı Yıldırım Demirören olsun" teklifine "Hayır ben aday olamam" cevabını verdi

Kulüpler Birliği toplantısında ilginç bir gelişme yaşandı. Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında son dönemde yaşanan sıcak ilişkilere bir yenisi daha eklendi. Fenerbahçe 2. Başkanı Nihat Özdemir toplantıya katılanlara, "TFF Başkanı Yıldırım Demirören olsun" teklifinde bulundu.

DEMİRÖREN TEŞEKKÜR ETTİ
Ancak Demirören, Özdemir'e teşekkür ederek, "Ben hem Beşiktaş, hem de Kulüpler Birliği'nin başkanıyım. Bu görevler varken TFF başkanı olamam. Yine de böyle bir göreve beni layık gördüğünüz için size bir kez daha teşekkür ederim" dedi.

DENİZLİ'YE BASKI VAR
İran' da teknik direktörlük yapan Mustafa Denizli'ye TFF Başkanı olması için büyük bir baskı olduğu öğrenildi. Türk futbolunu yakından tanıyan Denizli'nin başkanlığı getirilmesi için girişimlerde bulunulacak.