Şikeden haberiniz var mı?

Emniyet ünlülere bunu soracak: Şikeden haberiniz var mı?

Giriş Tarihi 10 Ağustos 2011, 00:00 Güncelleme 10 Ağustos 2011, 12:00
Şikeden haberiniz var mı?

İÇİNDEKİLER

Akşam gazetesinin haberine göre hakemler Fırat Aydınus ve Hüseyin Göçek'in yanısıra Aziz Yılmaz, Hakan Bilal Kutlualp, İbrahim Hacıosmanoğlu ve bazı ünlü gazeteciler de savcılık tarafından davet edilecek.

Şike soruşturmasında adı geçen, spor camiasının yakından tanıdığı ve aralarında futbolcu, hakem, eski yöneticilerin de bulunduğu 26 kişi savcı ve polise ifade verecek. İfade vermeye gidecek ilk isim F.Bahçe ve Milli Takımın golcüsü Semih Şentürk. Şentürk'ün bugün ifadeye çağrılacağı öğrenildi.

GECE YARISI GÖRÜŞMESİ

Fenerli golcünün konuşma dökümleri Trabzon'la 0-0 berabere kalan Eskişehir'e 100 bin dolar teşvik pirimi götürdüğü iddia edilen Ali Kıratlı'nın ifadesinde yer aldı. 21 Nisan 2011'de saat 22.12'de Kıratlı'yı arayan Semih'in görüşmeye sezon sonu transferi ile başladığı, sonra Kıratlı'ya teknik direktör Bülent Uygun ile görüşüp görüşmediğini sorduğu konuşmanın devamı kayıtlarda şöyle yer aldı:

MAMALANSALAR VAR YA

Ali Kıratlı: Görüşüyorum tabi canım. İyiler, tam ful hazırlanıyorlar. Gideceğim yarın maça... Zaten çağırıyorlar illa gel gel diye... Hepsi arıyor Ümit arıyor, o arıyor bu arıyor abi gel..

Semih Şentürk: Biraz mamalansalar var ya... Biraz mamalansınlar yenerler de mamalanmaları lazım.

Ali Kıratlı: Hiç yenmek önemli değil ki berabere kalsınlar Semih ya!

Semih Şentürk: Yarınki skor önemli inşallah berabere kalırsa şampiyonuz...

KIRATLI'YA DA SORDU

Polis Ali Kıratlı'ya Semih'in 'Biraz mamalansalar var ya...Biraz mamalansınlar yenerler de mamalanmaları lazım' diyerek kastettiği Eskişehir'li futbolculara teşvik parası mıdır? açıklayınız diye sordu. Kıratlı bu soruya 'Semih'in mamalanma ifadesini kullanarak neyi kastettiğini bilmiyorum' diye cevap verdi.

HAKEMLER DE İFADEYE

Şike soruşturması kapsamında şüpheli ve tanık olarak ifadesine başvurulacak 26 isim arasında hakemlerde bulunuyor. Geçen yıl F.Bahçe-G.Antep maçının hakemi Hüseyin Göçek ile Fırat Aydınus'un da ifade vereceği iddia edildi.

Tehditle imza iddiası


Savcılığın ifadeye çağırdığı isimler arasında yer alan Gökdeniz'e, F.Bahçe'yle imzaladığı gizli sözleşmenin de sorulacağı öğrenildi. Gökdeniz'in, Trabzon'da oynadığı dönemde baskıyla F.Bahçe'ye imza attırıldığı söylentileri vardı.

Menajer Zafer Demiray, F.Bahçe eski asbaşkanı H.Bilal Kutlualp ve Birleşik F.Bahçeliler Vakfı Başkanı Aziz Yılmaz'ın da ifade verecek isimler arasında olduğu öne sürüldü. Ercan Saatçi ve Erman Toroğlu'ndan sonra Emniyet'in bilgisine başvuracağı gazeteciler arasında spor yazarı eski PFDK Başkanı Av. Reşat Bostan, Sabah Gazetesi muhabiri Deniz Derinsu ve Akşam Gazetesi yazarı Alaattin Metin de bulunuyor.