Kewell'ı Fenerbahçe istiyor

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek G.Saray’ın Avustralyalı yıldızına F.Bahçe dışında Juventus, Marsilya, Roma gibi Avrupa’nın dev kulüpleri de talip.

Giriş Tarihi 18 Mart 2010, 00:00 Güncelleme 18 Mart 2010, 13:34
Kewell’ı Fenerbahçe istiyor

İÇİNDEKİLER

Harry Kewell'le ilgili bilinmeyenler su yüzüne çıktı. Avustralya'da yayın yapan 'Inside Sport' Dergisi Kewell'ı kapağına taşırken, Avrupa devlerinin yanı sıra G.Saray'ın ezeli rakibi F.Bahçe'nin de istediğini yazdı.

2.5 MİLYON EURO ALIYOR


Sezon sonunda bitecek sözleşmesinden yılda 2.5 milyon Euro kazanan 32 yaşındaki oyuncunun henüz kontrat yenilemediğine değinilen haberde onu en yakından izleyen takımın Marsilya olduğu da belirtildi. F.Bahçe'nin dışında PSG, Juventus, Roma, Zenit, R.Zaragoza ve BAE'den Al-Jazira'nın sezon sonunda teklif götüreceği iddia edildi.

Kewell'A tam 4 sayfa ayıran 'Inside Sport' Avustralyalı yıldızın Leeds United'dan eski hocası olan David O'Leary'nin "O, kendini hiçbir zaman için futbola tamamen adamadı, zaten adasaydı tarihe geçerdi" sözlerini hatırlatarak kariyerinin en verimli dönemlerini fizyoterapistlerde harcadığı yazıldı. Ali Sami Yen'de Kewell'ın yeniden doğmadığını ancak 'yenilen'diğini belirten dergi, 'Oryantalizmin zirvesi Türkiye'de kendini yeniden buldu' ifadeleri kullanıldı.

Ülke'nin gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu olarak gösterilen Kewell'ın da Türkiye hakkındaki görüşlerine yer verildi: "İstanbul güzel bir yer, çılgın ama güzel... En güzel yanıysa iklimi. Yılın 10 ayı tişörtle dışarı çıkabiliyorsunuz. Dubai'deki Milli Takım kampına gittiğimde arkadaşlarım beni çok kıskandılar. 'Nasıl bu kadar harika bronzlaştın?' diye sordular. Özellikle bir çaba da sarf etmediğimi öğrendiklerinde şaşırdılar."

Avustralya'da 'Daddy Cool' lakabıyla tanınan Kewell'ın futbol kariyerini noktaladıktan sonra kitap yazmak istediğini de dergideki yazıdan öğreniyoruz.

KEWELL İLE NEİLL'IN ARASI BOZUK MU?


Harry Kewell'ın G.Saraylı Neill ile Milli Takım'a dayanan bir anlaşmazlığı olduğu da derginin iddialarından... Kewell'ın takımdaki gruplaşmadan duyduğu rahatszılığın yakın zamana kadar medyada yer almasıyla ilgili olarak Cahill ve Neill'ın takımda yerlerinin garanti olmasından duyduğu sıkıntı gündeme gelmişti.

Ancak Avustralyalı futbolcu konuyla ilgili olarak "Hepimiz profesyoneliz. İşimiz gereği bir araya geldiğimiz zaman takımımız için elimizden gelen herşeyi yapyıyoruz" diyerek net cevap vermekten kaçındı. (Vatan)


BALİÇ'TEN TARİHİ İTİRAFLAR

ELDE PATLAYAN TRANSFER BOMBALARI

'4 BÜYÜKLER'DE GÖNDERİLECEK İSİMLER

DÜNYA KUPASI TARİHİNİN EN İYİLERİ