Rijkaard çok fos çıktı

"G.Saray kötü değil, kötü oynatılıyor. Kupadan G.Saray değil, Rijkaard elendi. Rijkaard'ın böylesine fos çıkacağını kimse tahmin edemezdi"

Giriş Tarihi 17 Şubat 2010, 00:00 Güncelleme 17 Şubat 2010, 09:58
Rijkaard çok fos çıktı

İÇİNDEKİLER

Usta yazar Hıncal Uluç, gündeme dair çok önemli açıklamalar yaptı. Fotomaç Gazatesinde yayınlanan bu ropörtajı Bülent Can yaptı.

* Atletico Madrid maçından avantajlı bir skorla dönmesi yeterli. Ama Rijkaard ve Neeskens iyi bir kadro ve oyun düzeni kurabilecek mi; şüpheleyim

* Refik Arkan'a destek oluyorsa Süren ve Aysal'ı defterden silerim. Adnan Öztürk'ü bilemiyorum ama G.Saray camiasının Arkan'ı iyi tanıması lazım

FUTBOLCULARI BİR DE BÖYLE TANIYIN!

BİR ZAMANLARIN YILDIZ FUTBOLCULARI İÇİN TIKLAYINIZ

-Sezona 5 kupa hedefiyle giren Galatasaray, Antalyaspor'a 3-2 yenilerek Ziraat Türkiye Kupası'na veda etti. Hem de göz göre göre gitti. Bu hafta ne yaptı Antalya?
Yenildi. Kime yenildi? Eskişehir'e... Nerede yenildi? Antalya'da... İşte Antalya bu! Galatasaray bu Antalya'ya elendi. Niye elendi? Çünkü Galatasaray çok kötü oynatılıyor. 'Çok kötü oynuyor' demiyorum: Çok kötü oynatılıyor. "Bunun sorumlusu da Rijkaard" demekten dilimde tüy bitti. Galatasaray elenmedi, Rijkaard elendi!.. Adam her maçında 'Ben bu işi bilmiyorum' demek için elinden geleni yapıyor. Bu hafta gerçekten Galatasaray için çok hoş bir hafta. Çarşamba günü Antalya'ya elenip, maç oynamadığı pazar günü lider olması, çok önemli bir gösterge; oynarsa kaybediyor çünkü... Oynamazsa kazanıyor Galatasaray.

DÜNYANIN EN ENTERESAN STADYUMLARI

AYAĞI KIRILAN TALİHSİZ FUTBOLCULAR

-Liderlik fırsatı birçok kez kapısını çalmasına karşın bunu değerlendiremedi.

Oynuyordu çünkü o haftalar. Bu adeta futbol ilahlarının bir işareti Galatasaray yönetimine. 'Sen ancak oynamazsan kazanırsın' diyor futbol tanrıları, Adnan Polat'a!..

10 NUMARAYI HAKETMEYENLER!

DÜNYANIN EN PAHALI TRANSFERLERİ

-Artık mecburen oynayacaklar ve böyle bir lütuf daha olmayacak ama!..
Tabii. Atletico Madrid'e gidiyorlar ve de Atletico Madrid, 21 haftadır yenilmeyen Barcelona'yı mağlup etti. Moralleri yerinde. Sen de Antalya'ya elenmişsin. Nasıl olacak? Öteki taraftan her şey de olabilir maçta. Galatasaray bütün sakatlarına, bütün eksiklerine karşın iyi bir takım, iyi bir kadro. Efendim santrforu yok? Zaten sana 'Madrid'deki maçı kazan' diyen birisi yok. Avantajlı bir skorla Türkiye'ye gelsen yeter.

ARDA TAKIMIN YARISI
Bakalım o aklı başında skoru sağlayabilecek bir takım kurabilecek mi? Bir oyun düzeni kurabilecek mi Frank Rijkaard ve Neeskens; şüpheliyim. İyi bir kadro oluşturabilirlerse Galatasaray, Atletico Madrid maçından aklı başında bir skorla döner. Maçın kaderi Türkiye'ye kaldığı zaman da sakatların büyük bir bölümü iyileşmiş olacak. Başta Baros, Kewell olmak üzere. Ama Rijkaard işin içinde olunca herhangi bir şey söyleyemiyorum.

-Sakatlığı bulunan Arda yeni yeni idmanlara çıkmaya başladı. Arda'nın durumu Galatasaray'ı nasıl etkiler?
Ardalı olmak ya da olmamak çok farklı Galatasaray için. Arda takımın yarısı durumunda. Arda'nın ileride durması, rakibin iki adamını 'meşgul etmesi' demek. Sadece durması, hiçbir şey yapmadan. 'İyi oynadı, kötü oynadı' demeden... İki tane Atletico Madrid'li oyuncu, Arda'yı kollamak zorunda. Kollamazsa cezayı keser. Atletico Madrid'in kazanması gereken bir maçta iki tane adamın hücuma katılamaması ne demek!.. 'Arda' diye oraya bir direk diksen o bile faydalı.

-Galatasaray'ın Madrid yerine Antalya'da kamp yapması doğru mu?
Antalya'ya gitmesi normal. İklim bakımından yakın. Madrid'e gidip de sabahtan akşama kadar o havanın içinde ezileceklerine Antalya'da coşku içinde çalışmaları çok daha iyi. Rijkaard'ın Antalya'yı tercih etmesi çok doğru.

_Galatasaray'da kongre yaklaşıyor ve adaylar şekillenmeye başladı. Adnan Öztürk, eski başkanların desteğini aldığını söyleyen Refik Arkan seçim için nabız yokluyor. Seçim yarışı çetin geçecek gibi görünüyor.
Kimin desteğini almış Refik Arkan?

_Süren, Canaydın ve Cansun'u kast ediyor sanırım. Ayrıca Aysal ile mutabık olduklarını söyledi.
Refik Arkan'a Faruk Süren destek oluyorsa eğer 'Ben Faruk Süren'i tanımıyorum' demektir. Defterimden de silerim.

GÖSTERİŞ MERAKLISI
Ünal Aysal'ı da silerim defterimden, Refik'e destek oluyorsa. Refik Arkan, Galatasaray'ın başına en büyük dertleri açan adamdır. Gösteriş merakı yüzünden. Özhan Canaydın'ın başkanlık döneminde yönetim kurulu üyesiyken, yaptığı gereksiz ve zamansız açıklamalarla Galatasaray'ın başına örülmemiş çorap bırakmayan adamdır. Refik Arkan'ın arkasında kafatasçılar var, liseciler var. Dazlaklar yani; liseliler değil. Fenerbahçeli olduğunu açık açık söyleyen insanların sırf 'lise mezunu' diye Galatasaray üyesi olmasına ses çıkarmayıp, en halis Galatasaraylıların 'liseli değil' diye Galatasaray'a üye olmasına itiraz eden bir zihniyet. Ben Özhan Canaydın'ın zamanında Galatasaray kongre üyeliğinden istifa ettim, Refik Arkan'ı başkan seçerlerse Galatasaray taraftarı olmaktan da istifa ederim. O hale gelmemeli Galatasaray. Adnan Öztürk'i bilemiyorum. İyi şeyler de duydum, eleştiriler de duydum. Ama bir demokratik seçimde herkesin aday olma hakkı da vardır. Adnan Öztürk'ü bilemiyorum ama Refik Arkan'ı Galatasaray camiasının çok iyi bilmesi lazım