Ali Şen'den kızdıracak açıklamalar

Fenerbahçe'nin efsane başkanı Ali Şen, ezeli rakip Galatasaray için yaptığı çok çarpıcı tespitlerini aktardı. Fenerbahçe 'mali güç yarışında' artık tek başına değil. Şampiyonluk sayısının eşit olduğu Galatasaray bir de stadı ve Riva arazisinin gücüyle fark atmaya geliyor. Aziz Yıldırım Kulüpler Birliği başkanlığınından çok bunu iyi hesap etmeli!

Giriş Tarihi 03 Şubat 2010, 00:00 Güncelleme 03 Şubat 2010, 17:26
Ali Şen’den kızdıracak açıklamalar

İÇİNDEKİLER

İşte Ali Şen'in Bugün'e verdiği röportaj:

**Galatasaray'da Riva arazisindeki ruhsat sorunu çözüme doğru gidiyor. Villalar dikilmeye başlayınca kulübün 500 milyon doların üzerinde gelir elde edeceği konuşuluyor. Bir yandan da stat bitiyor. Galatasaray Fenerbahçe'yi maddi boyutta da geçerse, sarı-lacivertlilerde ne gibi dengeler değişir?

3 yıl evvel, şampiyonluk sayısında Galatasaray'la eşitleme olursa, Galatasaray'ın stadı bittikten sonra Riva'dan da gelen gelirlerle bizim önümüze geçeceğini söylemiştim. Hatta fark yaparlar demiştim. Onun için o yıllarda, Fenerbahçe'nin şampiyonluk sayılarının Galatasaray'a göre artmasını istemiştim. Ancak durumu 17'ye 17! Aziz Yıldırım bundan sonra Kulüpler Birliği başkanlığından ziyade başka şeyler düşünmelidir. Fenerbahçe'nin mali ve güç yarışında artık tek başına olmadığını bilmelidir. Ve ona göre çalışmalıdır. Aziz Yıldırım hem kulüp başkanlığından hem birlik başkanlığından iki de bir istifa edip duruyor. İstifa tek taraflıdır. Fenerbahçe başkanı bir karar verirse, asla dönmemelidir. Aziz Yıldırım'a tavsiyem, bundan sonra "İstifa ettim" demesin. Çünkü kimse inanmayacaktır.

FUTBOLCULARI BİR DE BÖYLE TANIYIN!

BİR ZAMANLARIN YILDIZ FUTBOLCULARI İÇİN TIKLAYINIZ

THY'nin yemek servisi İstanbul'un en iyi restoranı

**Türk Hava Yolları Barcelona ile yaptığı sponsorluk anlaşmasıyla dünyanın dikkatini çekti. 2.5 yılda 7.7 milyon euro İspanyol ekibine ödenecek ancak yetkililere göre bu THY için çok karlı bir anlaşma. Size göre de öyle mi? Barcelona tercihi doğru mu? Aynı zaman da Türk takımlarına da sponsor olunup, yayın ihalesiyle başlayan yeni trende ortak olamazlar mıydı?

Çok güzel bir soru sordun. Herkesin dikkatinden kaçan bir konuya temas ettin. Türkiye'de ilk özel hava yolu şirketi olan Greene'in sahibiydim. Havacılığı da çok iyi bilirim. Turizm iki ayağı var. Biri taşımacılık, diğeri konaklama. Türkiye'de konaklama yönünden, otel zenginliği var. Taşımacılık yönünden ise THY dünya markası oldu. Eskiden THY uçakları ne zaman kalkar, ne zaman iner belli olmadığı için diğer adı 'inşallah hava yollarıydı'! Artık THY bir dünya markası, lider. First-Clas uçaklarındaki yemek servisi, İstanbul'un en iyi restoranı! THY'yi tebrik ediyorum, büyük bir anlaşma yaptılar. Manchester United, Arsenal ve Real Madrid'le anlaşsınlar. Tabi Türkiye'deki büyük kulüpleri asla unutmaksızın! Sporun getireceği reklam geliri inanılmazdır. THY'ye de büyük katkıda bulunur.

Şansal'a dedim ki..

**Digiturk'un tekrar aldığı Süper Lig yayın ihalesinde ortaya çıkan yıllık 321 milyon dolar, takımlara dağıtıldığında, eskisinin neredeyse 4 katı gelir oluşacak. Bu para kulüpleri şımartır mı? Para iyi kullanılmazsa ve futbola kalite yükseltilemezse, sonraki ihalede aynı rakamları veren kuruluşlar çıkar mı?

DÜNYANIN EN ENTERESAN STADYUMLARI

AYAĞI KIRILAN TALİHSİZ FUTBOLCULAR

Çok para, babadan zengin çocukları şımartır. Parayı kendisi kazanan kurum ve kişiler ise para çokluğundan şımarmazlar. Kulüplerimizi artık akıllı insanlar yönetiyor. Çok da iyi transferler yapmayı becerdiler. Digiturk'ü bu parayı vermesinden dolayı tebrik ediyorum. Şansal'ın (Büyüka) görevde kalmasını çok istedim ve ona da söyledim. Şansal ve arkadaşlarının artık bir görevi var. Bir yıl içinde Karamehmet'e, Digitürk'ün karını 400 milyon doların üzerine çıkarmaları gerekmektedir. Böyle bir kar ortaya çıkarsa, Şansal ve arkadaşları Türk futboluna büyük hizmet yapmış olurlar. Yine bu durumda, gelecek yeni ihalede rakamlar daha da büyüyecektir.

Aziz Yıldırım ürünün sahibi

**Erman Toroğlu'nun Digiturk'ten ayrılması çok konuşuldu. Toroğlu, Aziz Yıldırım'ın, Digiturk Ceo'su Ertan Özerdem'le görüştüğünü, hatta Ali Yıldırım'ın da "Halen Toroglu'nun görevine son vermediniz" dediğini yazdı. Tüm bunlar, futbolda yeni dengelerin işaretleri midir?

Erman, Türk futboluna saha içi ve dışında idari yönden net mesajlar verdi. Halk beğendi, sevdi ve Erman'a inandı. Erman'ın anladığım kadarıyla zaten sezon sonunda Digiturk'ten ayrılma planları varmış. Bugün bu işin en önemli tarafı, kurumun gelirlerini arttırabilmesidir. Aziz Yıldırım'ın Digiturk yönetimine "Erman'ı istemiyoruz" demesi hiçbir şekilde yadırganmamalıdır Çünkü ürünün sahibi kulüpler. Fikirlerini söyleyebilirler. Ancak Erman'dan yoksun bir Digiturk, eğer gelirlerinde azalma gösterirse, o zaman kulüpler zarar görür. Erman'ın haklı olduğu ortaya çıkar.

Karayip'ten Türkiye..

**Gökhan Ünal transferini nasıl değerlendiriyorsunuz.. Uzun süre Karayip Adaları'ndaydınız, Fenerbahçe'yi dönünce nasıl buldunuz?

Ben 1 aydır Karayip Adaları'ndaydım. Oradan, internet yoluyla Türkiye'de olup biten her şeyi takip ettim. Gökhan, Fener'in eksikliği olan, hücumdaki bir oyuncu. Güiza'dan artık hayır geleceğini sanmıyorum. Fiziki gücü olan futbolcular, Avrupalı güçlü savunma oyuncularınıa karşı daha iyi mücadele ederler. Gökhan Ünal bugünkü gücünü bir kat daha arttırırsa çok büyük yıldız olur. Burada en büyük Koch'ta.

Boynu bükük Beşiktaşlılar

Beşiktaş'ta Demirören yeniden başkan oldu ancak Murat Aksu seçim sürecinde onu bir hayli zorladı. Siyah-beyazlı camiada 3. Demirören döneminden neler bekliyorsunuz?

Yldırım Demirören'in en büyük karşıtları, kendi taraftarları! Küfür de eden var, "Yeter" diyen de. Ben hiçbir gün, kendi taraftarları tarafından protesto edilip de koltukta oturmaya devam edenlere sempati ile bakmadım. Gerçi bu durumu, bütün kulüplerde, Ali Şen dışında tüm başkanlar yaşadı. Yıldırım evvela bu barışı sağlamalıdır. Kitlelerle kavga eden birinin başarılı olması mümkün değildir. Yıldırım, Beşiktaş'ı, madem ki yönetime güçlü paralı insanlar aldı, gazetelerin üçüncü sayfasından kurtarmalı. Arkadaki birinci sayfaya taşımalı! Buna göre icraat yapsın. Boynu bükük Beşiktaşlılar'ın başlarını dik tutsun. Gerisi kolay gelir..

10 NUMARAYI HAKETMEYENLER!

DÜNYANIN EN PAHALI TRANSFERLERİ