İşte Türkiye'nin en iyi defans oyuncuları

Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi defans oyuncuları kimler? Bülent Korkmaz, Recep Çetin, Popescu, Abdullah Ercan, Müjdat Yetkiner gibi isimlerin dışında kimleri anımsıyoruz? İşte ülkemizde top koşturan en iyi defans oyuncuları...

Giriş Tarihi 24 Kasım 2009, 00:00 Güncelleme 24 Kasım 2009, 12:47
İşte Türkiye’nin en iyi defans oyuncuları

İÇİNDEKİLER

Özellikle modern futbolun en önemli mevkilerinden biri olan defans oynamak her futbolcunun oynayacağı mevki değildir. İyi bir defans oyuncusunda güçlü bir fizik, yakın markajı yapabilen ve kademe anlayışını kusursuz yapabilme gibi özelliklerin tamamının olması gerekir.

Defans futbolda, amacı gol yemeyi önlemek olan taktikdir. Rakip takımın hücum oyuncularını durdurmakla görevlidirler. Fabio Cannavaro, John Terry, Rio Ferdinand, Carles Puyol, Alessandro Nesta, dünyaca ünlü defans oyuncularına sadece birkaç örnektir.

Türkiye'dekilere örnek olarak Bülent Korkmaz, Alpay Fehmi Özalan, Emre Aşık, İbrahim Toraman, Gökhan Gönül, Ogün Temizkanoğlu, Servet Çetin, Hakan Balta verilebilir.

Biz de siz değerli okuyucularımız için Türkiye'nin en iyi yerli ve yabancı defans oyuncularının olduğu bir çalışma yaptık.

İŞTE TÜRKİYE'NİN EN İYİ DEFANS OYUNCULARI-TIKLA

TAKVİM.COM.TR