Nihat şaha kaldırır

Beşiktaş'a 7.5 yıl sonra yeniden dönen Nihat Kahveci performansının sadece yüzde 50'sini sergilese takımını zafere uçurur Siyah-Beyazlı takım gerçekten çok büyük düşünüyorsa iyi bir 10 numara bulmalıdır Takım içinden lider yaratmakla başarı gelmez

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2009 Güncelleme 28 Temmuz 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Geçen sezon yaşanılan şampiyonluktan sonra Beşiktaş'ın yükünün bu sezon daha da arttığını söylemek için kahin olmaya gerek yok. Çünkü lig ve kupanın yanı sıra Kartal bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek. Peki Beşiktaş'ta görünen tablo ne? İyi bir transfer politikası izlendi mi? Önce bu soruları net bir şekilde cevaplamamız gerekir.

NOKTA TRANSFERLER YAPILDI
Beşiktaş'ta Cisse, Gökhan Zan, Serdar Kurtuluş, Zapotocny ve Aydın'la yollar ayrılırken Fink, Ferrari, Nihat Kahveci, Erhan, Rıdvan ve İsmail Köybaşı transfer edildi. Giden oyuncular arasında bir tek Serdar Kurtuluş'un gönderilmesi eleştirilebilir. Oysa Serdar her geçen gün kendini geliştiren bir futbolcuydu. Denizli neden onu bir kalemde sildi bunu çözmek gerçekten zor.

TOPUZ OLAYI TAM BİR SKANDAL
Beşiktaş'ta yeni transferleri masaya yatırmadan önce Mehmet Topuz olayına değinmeden geçemeyeceğim. Öncelikle Mehmet'in alınamaması bir kayıp değil bir kazançtır. Çünkü bu oyuncu Beşiktaş'ın şu anki oyun şablonunda yeterince verimli olamazdı. Burada önemli olan Mehmet Topuz'un transferinde izlenen stratejidir. Eğer Beşiktaş gibi büyük bir kulübün başkanı, "Mehmet Beşiktaş'a hayırlı olsun" diyorsa bu iş bitmelidir. Demirören bitirdim dediği Mehmet Topuz'u Fenerbahçe'ye kaptırarak kulübün imajını zedeledi.

NİHAT BÜYÜK KOZ
Nihat Kahveci'nin alınması bazı otoritelerce yanlış bulunsa da isabetli bir transferdir. Bu futbolcunun yıllardır sakatlanması kafalarda soru işareti bırakmasına rağmen yuvadan yetişmiş bir Nihat burada performansının yüzde 50'sini sergilese bile takıma büyük güç katar. Nihat'ın Siyah-Beyazlı forma altında yeniden şahlanacağına inananlardanım. Onu yeniden yuvada görmek büyük bir zevk. Savunmanın solunda oynayan yeni transfer İsmail hızlı bir oyuncu olduğu için ofansa da destek verebilir. Ayrıca hücumdan savunmaya süratle dönebildiği için defansta da bir zaafiyet oluşmaz. Yeter ki arkadaşlarıyla uyum içinde çalışabilsin. Fink'in vatandaşı Ernst'le çok iyi anlaşacağı bir gerçek. Fink'i bal yapan işçi arılara benzetiyorum. Takımı için kora kor mücadele yapacak niteliklere sahip. Ferrari de çok tecrübeli bir isim. Ancak eşiyle yaşadığı problemler ilerleyen günlerde onun için sorun yaratabilir. Ankaraspor'dan alınan sağ bek Erhan ve bir başka yeni transfer Rıdvan için şu anda bir yorum yapmak sağlıklı olmaz.

10 NUMARA ŞART
Beşiktaş'ın oturmuş bir kadro yapısı var. Denizli bu sezon takımı çift forvetle oynatacaksa Nihat-Nobre ikilisinin uyumlu olacağını düşünüyorum. Denizli tek forveti tercih ederse bu öncelikle Nobre olmalı. Nihat bu durumda orta sahaya kaydırılabilir. Delgado'nun yokluğunda takımda beyin görevi üstlenecek bir oyuncu yok. Tello veya Nihat belki bu işe soyunabilir ama gerçek anlamda oyun kuruculuk görevini üstlenemez. Bu nedenle yönetimin acilen bir 10 numara bulması şart. Beşiktaş'tan Aydın ve Batuhan'ı göndermesini hiç doğru bulmuyorum. Özellikle Batuhan gibi geleceği çok parlak bir oyuncunun G.Antep'e kiralanması tarihi bir hatadır. Denizli gibi geçmişinde gençlere her zaman şans tanıyan bir hocanın Batuhan'ı bir kalemde silmesi bir gaftır. Beşiktaş bu sezon her şeye rağmen ligin en büyük favorisi durumunda. Şampiyonlar Ligi'nde ise özellikle savunma güvenliği iyi sağlanırsa en azından gruptan çıkılacağını düşünmek gerçekçi bir yaklaşım olur.