Metin çekişme

MHP’li muhalifler, Kasım’da kurultay yapmak için yeniden imza toplama kararı aldı. Ancak ortak metin üzerinde anlaşma sağlayamadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Temmuz 2016 Güncelleme 12 Temmuz 2016, 01:27
Metin çekişme

İÇİNDEKİLER

MHP'de Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye bayrak açan isimler dün Anadolu Otel'de bir araya geldi. Yaklaşık iki saat süren toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan Koray Aydın, içeriği bu kez farklı olan bir metin için imza toplanacağını söyledi ancak ayrıntı vermedi. İmzalar toplandıktan sonra kurultay için bu kez 3'te 2 çoğunluk, kurultayın yapılacağı yer gibi birçok konuya dikkat edilecek. Yaklaşık 8 aydır devam eden sürece yeni baştan başlamayı planlayan muhalifler bu kez genel merkezin hukuk hamlelerini savuşturarak yeniden kurultay talep edecek. Muhalifler bu yöntemle Kasım ayında kurultayı toplamayı planlıyor. Ancak muhalif 4 genel başkan adayı imza toplanacak metin üzerinde anlaşma sağlayamadı. Toplantıdan çalışmaların devam etmesine yönelik karar çıktı.

ERCİYES'E GİDİYORLAR
Toplantı sonrası yapılan açıklamada 19 Haziran'daki kurultay ile ilgili hukuki sürecin yakından izleneceği belirtildi. Muhalifler, merhum Alparslan Türkeş döneminde başlayan ve 'gelenek' haline gelen Erciyes Zafer Kurultayı'na da katılacaklar. Erciyes Zafer Kurultayı, 6-7 Ağustos'ta düzenlenecek.

Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan, dün bir toplantı düzenledi. Çağrı metni üzerinde anlaşamayan muhalifler, önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelmeyi kararlaştırdı.

Rüstem Mehmet HAZNEDAR